02/2011 - 23/07/2024 04:57

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

347
University of Westminster

(Дата: 2011-02-15) || (Брой: 02/2011) || Автор: Дарби


Проект "Ти можеш сам"

 Образованието – успех и сбъдната мечта

Статия на  Катрин Станева

 Имате мечта ...
Искате да се изградите като личност с повече самочувствие ...
Искате да спечелите като инвестирате в образованието си ...

The University of Westminster  е точният избор за вас. Основан през 1838 година, като Royal Polytechnic Institution и смятан за световен лидер в комуникациите, културните и медийните проучвания и изследвания, в него се обучават  над 20 000 студенти от над 150 страни. Срокът на обучението на бакалавърска степен е тригодишен, а магистратурата продължава една година. 

През University of Westminster  са преминали обучение  няколко преуспeли студенти като  министри, посланици, съдии, една Нобелова награда лауреат , както и много други известни лидери, които имат влияние и в областта на науката, литературата, музиката, спорта и визуалните изкуства. Университетът има девет най-висок рейтинг лица. През 2005 г. "The Guardian" е в класацията на британските университети, които класират Уестминстър на 55 място. Университетът може да се похвали с отлични резултати от изследванията  в областта на изкуството, модният дизайн, архитектурата, правото и науките, свързани с изучаване на Азия.
С кампуси, намиращи се в центъра на Лондон, университетът се стреми да осигури високо качество на образованието и научните изследвания за икономическото и културното обогатяване на Лондон и своите по-широки общности.

Университетът /University of Westminster / разполага с четири международно признати изследователски центъра по право, лингвистика, азиатски изследвания и медийни изследвания. Също така предлага  голямо разнообразие от над 500 учебни програми разделени в седем факултета:School of Arichetcture and the Built Environment
  • School of Electronics and Computer Science
  • School of Law
  • School of Life Sciences
  • School of Media, Arts and Design
  • School of Social Sciences, Humanities and Languages
  • Westminster Business School
Университетът отпуска стипендии за магистърски програми както на база постигнати високи резултати, така и на финансова основа. Обикновенно стипендиите стигат до 50% от таксата за обучение.
Университетът също така предлага съдействие на намирането на общежитие или частна квартира, които да отговарят в най-голяма степен на изискванията и желанията на студента.
Изискванията за прием  са:
  • TOEFL (iBT) 80 т. или IELTS 6.5
  • Мотивационнo есе
  • Препоръка от преподавател
Желанието, стремежът са пътят към успеха.
University of Westminster  - това е огромна възможност за успех на тези, които са предприемчиви, които търсят предизвикателства, желаят да докажат и покажат своите истински възможности.Westminster University
  Поглед назад и напред в бъдещето!!!

Статия на  Гергана Димитрова

 Дами и господа, скъпи съученици имам голямото удоволствие да Ви запозная с един университет с велика история, богат на традиции и с огромни възможности за реализация  на  студентите си.
Ще ви запозная с Университета Уестминстър (Westminster University) намиращ се в Лондон.
Той е основан през 1838г. като Кралски политехнически институт.Още от самото му основаване е разполагал с огромна техническа база, галерия,  театър, лаборатория и др. През 1839 е представял най-голямата атракция за онези времена, а  именно демонстрация на фотография. Признат като лидер в разработването на нови технологии, той откри първи фотографско студио в Европа, и е първият, който показва движещи се картини на  британската общественост.
Както виждате още от самото си създаване той успява да спечели голяма слава сред обществото.
Година след година славата и високата квалификация на преподавателите в университета набират световна слава.
Уестминстърския университет дава на своите студенти не само висока степен на образование, но и голяма възможност за реализация.
След завършване на обучението си много студенти започват да работят като министри, посланици, съдии, медици и др.- професии с голям статут и престиж сред обществото. Университетът в момента обслужва над 25 000 студенти от 150 страни и предлага повече от 600 курса и широк спектър от възможности .Те варират от повече от 150 бакалавърски степени. Университетът разполага и с общежития за студентите си.
Нещата, които разграничават този от останалите университети са:
огромната техническа база, високата квалификация на преподавателите, необятно море за избор на обучени и най-високата стипендия отпускана от университет в Лондон -  £ 4,800,000. Тя се връчва всяка година на повече от 500 студента. С тази сума те покриват изцяло своето образование в университета.
Този университет предлага едно от най-добрите образования на своите студенти в света, но и подпомага умни и талантливи хора, който имат желание да учат и да се развиват, но нямат финансовата възможност за това.
Според мен този университет има не само забележителна история, с която винаги ще се помни, но и велико бъдеще, а бъдещето му се определя от всички млади и умни хора избрали да вървят по пътя на познанието, път на много труд и старание, но когато стигнеш до края му ставаш човек с когото света ще се гордее.
Такива са хората завършили  Университета Уестминстър.
                                                                                             
 Ego sum,qui possum!
/Аз съм този, който мога да бъда /

Статия на Александра Лупова

Още не сте сигурни какво ще правите с бъдещето си? Е, спокойно, никой никога не знае със сигурност. Но докато се лутаме в настоящето всички се опитваме да направим правилните избори, за да сме щастливи.Едно от нещата, за които можем да бъдем сигурни, то това е образованието ни – ако някои от нас, за момента, не ни прави най-веселите хора на света, то изчакйате до университета!

 Ако обичате Англия,ако обичате Лондон,ако обичате себе си – Уестминстърският университет е за вас. Основан през 1838 година като Кралски Политехнически Институт, той е една от първите британски образователни институции и първата политехническа такава. И сега,както и преди 170 години, остава едно от водещите имена в обучението. Всяка година из университета се разхождат над 20,000 студента от над 150 страни от цял свят. И всяка година от там си тръгват министри,посланници,съдии,водещи личности в света на науката,литературата,музиката,спорта,изкуствата,дори и Нобелов Лауреат. Кой знае,следващият може да си ти!

Уестминстърският университет дори е на най-хубавото място – право в сърцето на Лондон. Три от четирите му кампуса са по средата на града, а четвъртият е малко по-далеч, но също близо. Прекрасна локация, защото от една страна си във вихъра на обществения живот, а от друга – в центъра на академичният. Както казват, с един куршум – два заека! J Като първия за страната политехнически институт, Уестминстър има многогодишен ангажимент към “раздаването” на равни възможности. Защото мисията на университета "Уестминстър" чрез своите над 500 курса е да осигури високо качество на висшето образование и  изследвания в национален и в международен план за интелектуално, социално и професионално развитие на личността и за икономическото и културното обогатяване на Лондон и по-широки общности. Но много курсове могат да бъдат изучавани на половин време и университетът така предлага много разнообразни възможности за опознаване на средата и себе си. Той поставя кариерата в центъра на мисията си и е много усърден в подготовка на студентите за избраната от тях професия.
   
Et voila! Дори да не знаете какво ще се случи след няколко години,какво ще работите или каква кола ще карате, какъв по-добър начин да започнете приключението,наречено живот? Аз самата също бих искала след няколко години да уча в Уестминстърсткия университет. Скептиците ще попитат “защо?”. И отговорът не може да бъде даден с една дума, но ще опитам с няколко. Ако знаете, че искате най-доброто за себе си, защо тогава не опитате с удовлетворяването на това желание. Има добри университети по цял свят, но както казах и по-горе, ако обичате Лондон, то това е най-добрият избор. С гамата от възможности,курсове,занимания,спортове поне няма как да ви бъде скучно. Животът е ваш, направете го таколкова красив, колко са красиви мечтите Ви! J
  
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11