10/2011 - 28/01/2022 18:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

418
Финалната права на кандидатстването във Великобритания за 2012

(Дата: 2011-12-15) || (Брой: 10/2011) || Автор: Дарби


Не са малко причините за засиления интерес към висшето образование във Великобритания. Дипломите са признати и търсени в цял свят. Британските колежи и университети предлагат разнообразна, творческа и привлекателна среда, която максимално спомага за разгръщане на пълния интелектуален потенциал на студентите. Дори увеличените учебни такси в много университети не разколебаха желаещите да придобият образованието си на Острова и месец преди изтичането на срока за приоритетно кандидатстване – 15 януари, трескавата подготовка на документи е в апогея си.


 

Процес на кандидатстване
В английските висши учебни заведения се кандидатства през централизираната система UCАS. Ролята на UCАS в процеса е да обработва формулярите за кандидатстване в британски университет. По този начин се дава сигурност на студентите, че избраният от тях университет или колеж ще приеме документите им за кандидатстване, че ще информира кандидата, когато бъде взето решение по отношение на неговите документи и в съответствие с резултата, те ще бъдат препратени към съответното учебно заведение.

Кандидатстване
Подбор на специалност и учебно заведение - Системата UCАS дава възможност за избор на най-много пет варианта на специалности или учебни заведения. Някои студенти избират само един университет, други избират две различни специалности, но повечето избират една и съща специалност на пет различни места.

Съвет: Да се направи правилният избор означава да се кандидатства само за място, което студентът наистина иска. Ако не са използвани всичките пет възможности, това може да се направи и по-късно, в случай, че кандидатът все още не е приел предложение от някой университет.

Системата UCАS предлага над 50 000 специалности, всяка от които има свой уникален код.

Мотивационно писмо
Това е най-важната и решаваща част от кандидатстването. Много от университетите не изискват интервюта с кандидатите и за крайното им решение от съществено значение е именно мотивационното писмо. Това е единствената възможност за студента да каже коя е причината за избора на конкретната специалност и учебно заведение, както и какви са неговите лични качества, които ще накарат университета да избере точно него сред останалите кандидати. Мотивационното писмо персонализира кандидатурата и поради това трябва да му се отдели особено внимание и време.

Изпращане на документите за кандидатстване
След изпращането на документите за кандидатстване бъдещият студент получава от UCAS писмо с номер, под който е заведена конкретната кандидатура и следва търпеливо да изчака решението на университетите, в които е подал документи.

Ако се нуждаете от помощ и допълнителна информация, можете да се свържете с Консултантска къща „Дарби” на тел.02/988 03 40.

Побързайте!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11