2/2012 - 23/07/2024 05:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

439
За всички любознателни бъдещи студенти

(Дата: 2012-02-14) || (Брой: 2/2012) || Автор: Дарби


Знаете ли:

Кои са  най-търсените специалности от българските кандидат-студенти - международен бизнес и мениджмънт, маркетинг, бизнес и икономика

Коя е една от най-изгодната финансови  дестинации за обучение на английски език

 -Холандия

Кой е бизнес лидерът на холандското образование с практическа насоченост -

Fontys University of Applied Sciences, International  Campus Venlo

 

Fontys University of Applied Sciences-кампус Венло се намира в едноименния град, разположен в непосредствена близост до немската граница. Това прави Венло едно  истински космополитно място, в което се говорят три официални езика-холандски, английски и немски. Fontys е вторият университет с най-много международни студенти в страната на лалетата за миналата година. Не само много холандски, но и много немски младежи избират да учат точно там, а от няколко години нараства и броят на българските студенти.

 Основната причина за това са висококачествените, акредитирани и международно признати бакалавърски програми по международен бизнес и икономика, международен бизнес и мениджмънт и маркетинг както на английски, така и на немски език. Програмата по международен бизнес и мениджмънт е в топ 3 по качество за миналата година в Холандия.  Тук още можете да изучавате бакалавърска програма по Food and Flower Management и високорейтингови магистратури.  

Едно от най-големите предимства на университета са силните контакти с бизнеса, а именно с над 500 международни и холандски компании. Партньорството с фирми като Porsche, Coca-Cola, KPMG, Hugo Boss, Vodafone, BMW  и много други осигурява възможност на студентите да имат преподаватели от реалния бизнес сектор и шанс за практика в голяма компания. Освен това само Fontys предлага 2 семестъра управление на собствена Мини Компания - акционерно дружество, което се състои от няколко  студенти и двама консултанти от бизнеса, и което се регистрира в холандския търговски регистър.

За близо една година студентите ръководят собствена компания - продават акции, заемат всички позиции и функции във фирмата, пишат бизнес план, разработват продукт и го продават, като в края на годината  компанията се закрива. Така те съчетават теорията с практика и усвояват най-важните умения, необходими им за бъдещата кариера и професионално развитие. Статистиката показва, че голямата част от студентите на Fontys си намират работа в рамките на 3 до 6 месеца след завършване, а  доста често дори и преди това. 

И ако още се колебаете дали това е подходящия университет за Вас е добре да знаете, че освен интензивно обучение на високо ниво, Ви очакват и множество приятни развлечения. Fontys University of Applied Sciences има сътрудничество с два известни футболни клуба- Borussia Moenchengladbach и VVV Venlo. Студентите, преподавателите и гостите на Fontys, имат запазени места на стадионите на двата отбора.  През 2012г. град Венло пък ще бъде домакин на една от най-големите флориади в света.


За повече информация: e-mail: eshsa@einet.bg; или на тел. 02/ 988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11