5/2012 - 28/01/2022 18:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

465
Да учиш туризъм при лидерите в туризма!

(Дата: 2012-05-15) || (Брой: 5/2012) || Автор: Дарби


  Какво прави всеки човек през лятната ваканция или през почивните дни, какво следва след сватбата, след бала, къде водим гостите си от чужди страни? Отговорът е един – на почивка; на мечтаното пътешествие. Не само в сферата на развлеченията и отдиха, но и в бизнес отношенията, пътуването от една дестинация към друга, отсядането в хотел, изборът на ресторант – тези неизменни части от нашия живот могат да се обединят с една дума, която съдържа толкова много в себе си – туризъм.

Туристическата индустрия не спира да се разраства, тя не се отнася само към отдиха и гостоприемството. Има различни слоеве в туризма и различен вид туризъм: има селски, планински, културен, спортен туризъм. Има туризъм, насочен към определени групи хора и такъв, обслужващ луксозни и бутикови хотели и предлагащ изключително скъпи стоки.

За да се реализира всичко това са нужни талант, но най – вече придобити качества, лидерски умения и опит, много опит. В днешния динамичен свят кариерната конкуренция за добре платените позиции е огромна и всеки трябва да положи огромни усилия за бъдещата си професионална квалификация. Туристическата индустрия е примамлив сектор за квалифицирани кадри, а това означава, че бъдещите мениджъри и организатори в туризма, трябва да получат солидно и международно признато образование.

Едно от най – важните неща за образованието в тази сфера са добрата и модерна база, практиката по време на обучението; квалифицираните преподаватели и международният академичен и професионален обмен. Това може да намерите в няколко швейцарски учебни заведения, а не е тайна за никого, че Швейцария винаги е била пример в туристическата индустрия за това как максимално да оползотвориш природните и човешките си ресурси. При избора на обучение в тази сфера е много важно местоположението на учебното заведение или мястото му в образователните класации  и членството му в туристически и световни организации.

Решението кое учебно заведение да се избере понякога е доста трудно и с тази цел Дарби беше организатор на „Ден на отворените врати на туризма”, където нашите посетители се възползваха от професионални съвети за своето образование. Заедно с партньорите си, консултантите на „Дарби” се стремят да се специализират  непрекъснато и да са в крак с времето, за да могат да ви отведат към солидното образование и успешната кариера след това.

А ко търсите верен и успешен партньор Дарби и неговите партньори B.H.M.S Business and Hotel Management School, Люцерн; IHTTI School of Hotel Management, Нюшател; HTMI Hotel and Tourism Management Institute, Сьоренберг и IUBH Bad Honnef, Бон; ще ви покажат правилната посока и ще ви разкрият света на туризма.

Швейцарските университети притежават изключително модерни бази, изглеждащи точно като хотелски комплекси, където лекциите се прилагат на практика и където е важен и най- малкия детайл, от маниерите до облеклото. Там студентите не само живеят, работят и учат, но имат на разположение пълен пансион и така, единственото, за което трябва да мислят, е тяхната квалификация.

Разположен на брега на езерото Люцерн, освен красиви гледки,  B.H.M.S ви предоставя бакалавърски и магистърски програми по хотелиерски и по  кулинарен мениджмънт, придружени с 2000 евро стипендия и сътрудничество с Robert Gordon University of Aberdeen, UK и City University of Seattle, USA.

Водещият институт по туризъм и хотелиерство IHTTI, намиращ се във френската част на Швейцария, има повече от 20- годишна история и е включен е в Топ 5 на англоезичните университети за туризъм и хотелиерство. Университетът се грижи изключително за кариерата на своите студенти като организира кариерни дни, където световно известни работодатели избират бъдещите си мениджъри и управители. IHTTI осъзнава променящите се нужди в туристическата индустрия и ви предлага една нова и рядко срещана програма по Хотелиерски мениджмънт и Дизайн, в която обучаващите се, ще се научат как може да се продаде вещ струваща милион долара или кои са най-подходящите дизайнерски решения за обзавеждането на бутиков хотел.

 HTMI също предлагат интересни програми, една от които е хотелиерски и събитиен мениджмънт, където се съчетават туризма и PR – организацията. Месторазположението на университета, известно със живописната си и защитена природа,  предоставя естествено възможността на студентите да навлязат в два от най – известните видове туризъм: еко – туризъм и планинския туризъм.
Разположен в красивото градче Бад Хонеф в Германия, IUBH изпъква не само с международното си признание, но и с интересните си програми. Наред с туристическите си програми, той дава фокус и върху транспортната и авиационната индустрия, която освен, че е неизменна част и от туризма, е свързващо звено във всички сфери от живота.


За повече информация можете да се обадите на тел. 02/ 988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11