7/2012 - 28/01/2022 18:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

484
Кандидатстудентска кампания 2012-2013

(Дата: 2012-09-17) || (Брой: 7/2012) || Автор: Дарби


През последните пет години месец септември се утвърди като време за равносметка на приключващата кандидатстудентска кампания и прогнози за предстоящото кандидатстване в чуждестранни университети.

 За всички, които кандидатстваха за прием „септември 2012”, годината беше напрегната и изпълнена с емоции. За поредна година най-много студенти заминават за университети в Германия, Франция и Великобритания. Поради факта, че най-масово изучаваните чужди езици в България са английски, френски и немски популярни дестинации са още Австрия, Белгия и Холандия, Дания и Скандинавските страни.

Още в началото на „Кампания 2012”, бурните дискусии в британския парламент, предизвикани от предложението за освобождаване на учебните такси в английските университети за студентите в бакалавърските програми, предизвика ответната реакция на студентите. Въпреки протестите обаче увеличението беше одобрено и учебната такса в английските университети за 2012/2013г. ще варира между 6000 и 9000 английски лири. В същото време шотландските университети запазват таксите си на ниво 1820 лири, с възможност за субсидиране до размера на учебната такса.

За да се намали икономическата тежест върху семействата издържащи студенти в Англия, ще се запази възможността за получаване на студентски заем, който да бъде изплащан едва след завършването и започването на работа с минимален годишен доход от 21000 лири.  Под този доход кредитът не следва да се обслужва.

Планираното увеличение на таксите не предизвика спад в интереса към английските университети, тъй като много от тях предлагат обучение на световно ниво и дипломите им са гаранция за добро образование в цял свят. Освен това в тези университети се предлага цялата палитра от специалности, преподавани на английски език.

И в други европейски държави се предлагат бакалавърски и магистърски програми на английски език, макар и разнообразието от специалности да е ограничено. Добрата новина, е че с всяка година се появяват нови и нови специалности, преподавани на английски език  в държави като Холандия, Дания, Германия, Швеция, а в Германия все повече провинции се обявяват за нулиране на учебните такси.

Кампания 2012 показа и много засилен интерес към учебните заведения по дизайн в Италия. Търсенето беше за повечето форми на тази специалност – моден, графичен, интериорен, индустриален, продуктов дизайн … Въпреки че това са основно частни институции, те привличат доста студенти, заради малките групи, индивидуалното внимание и най-вече тесните връзки с индустрията и практическата насоченост на обучението.

Традиционно съществуват специалности като Архитектура, Право, Психология, Медицина, Международни Отношения, Компютърни технологии, Туризъм, които всяка година привличат множество кандидати. Ако говорим за цифри, бройката на кандидатите за Икономика винаги е най-голям, но и обяснението се крие, в това че в тази област има почти неизчерпаемо разнообразие от подспециалности профилирани в една или друга насока, а и перспективи за професионална реализация в цял свят.

Прави впечатление, че се увеличава интересът към специалностите в областта на Микробиологията, Клетъчната биология и Генетиката. Ръст в търсенето има и за специалности като Роботика, Изкуствен Интелект и Анимация, които до скоро бяха екзотика.

Кандидатстудентска кампания 2012-2013г. вече започва и възможностите ни  да ви помогнем са в нашите познания в областта на образованието, в нашия опит да изпращаме зад граница български младежи, а после да ги посрещаме като дипломирани специалисти, в нашите преки  контакти и партньорски взаимоотношения с десетки висши учебни заведения по четирите краища на света.

Първата стъпка, която можете да направите е да се срещнете с нас на Европейското изложение за образование в чужбина, а в нашия офис на пл. „Св. Неделя” № 4, можете да се възползвате от следните услуги.

  • Разяснителна консултация за възможностите за обучение
  • Професионална ориентация за избор на специалност
  • Проверка на езиковите знания
  • Подбор на учебни заведения
  • Подготовка на документи
  • Администриране на всеки етап от процеса на кандидатстване
  • Подготовка на документите за виза, където има нужда
  • Кандидатстване за студентски заеми и стипендии
  • Настаняване и заминаване за университета

По-детайлна информация можете да получите от консултантите на ДАРБИ на телефон 02/9880340 и на електронен адрес – eshsa@einet.bg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11