9/2012 - 28/01/2022 18:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

502
ЕКИПЪТ НА EUROPEAN UNIVERSITY ПРЕДЛГА СВОИТЕ ПЕТ ПРАВИЛА ЗА УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ДИПЛОМИРАНЕТО

(Дата: 2012-11-16) || (Брой: 9/2012) || Автор: Дарби


Нека бъдем откровени: Повечето хора използват висшето образование като трамплин за успешна професионална реализация в бъдеще. Важно е да помните това, когато си избирате университет. Какво образование ще Ви предложи? Как ще Ви подпомогне в търсенето на работа след дипломирането?

Най-ефективният начин за подкрепа в търсенето на перспективно развитие е да Ви ориентира кои компании търсят кадри с Вашата квалификация. Когато работодателите преглеждат хиляди автобиографии в търсене на идеалния кандидат, те определено искат да видят в тях следните характеристики:

Международен опит:

Съвременният свят се побира в джоба Ви (чрез мобилния телефон). Опознайте го! Най-добрият и най-интересният начин това да се случи е чрез хората, които живеят в него.  Студентските години са времето, когато се формират най-силните контакти, които просъществуват дълго. Да учите на място, което Ви предоставя взаимодействие с много и различни култури, е невероятна начална инвестиция в бъдещото развитие на всеки студент.  Добрите познанства могат да окажат влияние,когато си търсите работа или учите чужд език, или просто планирате пътуване.

Наскоро дипломирания студент на European University – Матео Небиол, който в момента работи в международния маркетинг отдел на „Vueling Airlines” споделя:  „през 2012 година да имаш космополитен дух е „conditio sine qua non” за успех. Живеем в глобализирана среда и компаниите се нуждаят от специалисти, способни да адаптират световните стратегии към местната реалност.”

Опит в реална работна среда:

Теоретичната подготовка е нещо изключително, но практическите умения в добавка създават перфектните предпоставки за успех. Нито Адам Смит, нито Джером Маккарти,нито дори бизнес принципите на Макиавели нямаше да са от полза на мениджърите, ако те не знаеха как да ги внедрят в практиката. 

Социална отговорност:

В контраст с разрушителната традиция съществувала до сега, днес ако докажете, че мислите по начин,който да води компанията в посока, приемлива за обществото, Вие ще бъдете ценен актив за Вашата компания.

Ако сте помагали на неправителствени организации,  били сте доброволци в благотворителни акции, ако грижата за околната среда реално значи нещо за Вас, то бъдете сигурни,че сте привлекли вниманието на много компании.

Добро образование:

Под  добро образование не се има предвид репутацията на университета, в който учите, а нивото на знанията и уменията,които сте усвоили по време на обучението си. Ако желаете по -непосредствен контакт с преподавателите и състудентите си,тогава изберете си по-малък университет;ако желаете разнообразие,тогава включвайте се в обменни програми и се обучавайте в различни кампуси.

Четете пощата, отговаряйте на обажданията и почиствайте бюрото си!

Ако сте успели да овладеете всички тези умения,значи сте твърде съвършени,за да сте реалност, защото за повечето хора това е цел в дългосрочен план. Много хора никога не успяват да отговорят на всички очаквания,но въпреки това продължавайте да опитвате,това със сигурност ще Ви доближи до успеха.

 


Кой е EUROPEAN UNIVERSITY?

 


Създаден през 1973 година, European University е ТОП международно бизнес висше училище с мрежа от кампуси в Европа и Азия. Основните бази на университета са в Швейцария ( Монтрьо и Женева), Испания (Барселона) и Германия (Мюнхен).

European University е тройно акредитиран от ACBSP, IACBE и CEEMAN. През 2010 година университетът се нарежда в ТОП 10 на бизнес училищата в Испания и в ТОП 50 в Европа според класацията на QS Top MBA.

European University предлага три-годишни бакалавърски и едно-годишни MBA програми с повече от 10 области на специализация. Освен обменно обучение в основните кампуси на университета  Испания, Германия и Швейцария, студентите са окуражавани да осъществяват обучението си и в базите на университета във Великобритания,Русия, Казахстан, Тайван, Малайзия и Китай.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11