2/2013 - 23/07/2024 05:21

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

530
Висше образование в Германия- достъпни такси и високо качество!

(Дата: 2013-02-14) || (Брой: 2/2013) || Автор: Дарби


 Германия е водеща сред  западноевропейските държави в областта на политиката и съответно е една от най- стабилните икономики в момента. Тя приема много добре студенти от България и позволява до 20 часа седмично легален труд. Това в комбинация с достъпното и качествено образование, славещо се с дългогодишните си традиции /най-старият университет в Германия е Университета Хайделберг, създаден през 1386г./,  привлича все повече българските студенти.

Към момента университетите в едва две от общо 16-те провинции в Германия все още имат  такси за обучение в рамките на 350-500 евро на семестър. Всички останали университети имат единствено административни такива, които варират от 100 до 300 евро на семестър. Студентите могат да избират сред пълната гама от специалности  в  104 класически университета (Universität) и 203 университета по приложни науки (Fachhochschule) от медицина и право до специалности, свързани с иновативните технологии без ограничения за прием на български студенти.

Основаната предпоставка за прием е сертификат за владеене на немски език (TestDaF 4*4, DSD der KMK Stufe II, DSH-2 и др.), за специалности изискващи владеене и на английски език (като медии и комуникации, психология, икономика и др.) – IELTS или TOEFL, и завършено средно образование с много добър успех. Разбира се конкуренцията за специалност медицина и  специалности в университети с висок рейтинг предполага кандидатите да имат отличен успех.

След приемането на България през 2007-ма година в Европейския съюз  процедурите за кандидатстване  за българи в различните университети се промениха. Поради автономността на университетите тези процедури се различават. За някои от тях трябва да използваме Uni – assist/Hochschulstart,  за други документите се подават директно към университетите, а трети са със смесени процедури. Uni-assist е институцията, която прави предварителна проверка на документите и едва след преоценка на дипломата по немската скала, потвърждение за коректност и пълнота на документите те биват изпращани към университетите.

Процедурата за всички медицински специалности преминава през портала Hochschulstart в Дортмунд, където кандидатите могат да посочат максимум 12 университета ако са нови абитуриенти и 18 ако са завършили предходни години.

Германия обявява недостиг на млади специалисти в областта на инженерните науки и IT технологиите, което обуславя и обявяването на повече места за студенти в тези области.

 Наблюдава се голям интерес от страна на българските кандидат-студенти към специалности на английски език за бакалавърска степен,  но трябва да се отчете факта, че програмите на английски език са ограничени единствено в областта на мениджмънта и инженерните науки. Възможностите за магистратури на английски език са в доста по-широк спектър. И за двете степени обаче се изисква кандидатите да са с много висок успех, а понякога и полагането на допълнителни изпити. Сертификатите за владеене на английски език, които се приемат, са IELTS и TOEFL.

Важна предпоставка за успешния прием освен коректността в попълването на формулярите и съблюдаването на процедурите, обявени от дадения университет, е  спазването на крайния срок за получаване на пакета с документи, а именно 15.07.2013. Всички документи, получени след тази дата не могат да се използват за предстоящото класиране.

Консултантска къща ДАРБИ дава възможност на кандидат-студентите да получат цялостна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети и спокойствието, че процесът ще премине без притеснения за кандидатите.

Можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет, съобразно личните ви академични характеристики и предпочитания. След като подборът на университети бъде осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви помогне с набирането на документите за записване след установения прием.
За целта съветваме всички кандидати да се обърнат към Дарби още в началото на 2013г. за прием за зимен семестър 2013/2014 тел. 02/988 03 40 или uniedu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11