3/2013 - 16/08/2022 04:32

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

539
ШВЕЙЦАРСКИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ – МОДЕРНАТА ТРАДИЦИЯ

(Дата: 2013-03-18) || (Брой: 3/2013) || Автор: Дарби


 Ежедневната поява нови хотели и ресторанти в различните точки на света превръща туристическата индустрия в една от най-бързо развиващите се професионални сфери в глобален мащаб. Според скорошно проучване всеки седем на десет работни позиции в света се предлагат в туристическия сектор. Заради динамичното развитие в тази област на индустрията, образователните програми по туризъм и добилия популярност английски термин – „hospitality managementстават все по-привлекателни.

Едни от най-ефективните образователни програми принадлежат на швейцарските институти по туризъм и са създадени по начин, по който подготвят младите хора за успешна професионална реализация на различни мениджърски позиции в туристическата и ресторантьорската индустрии. Студентите, които изберат тази вълнуваща кариера изучават поведенческите, функционални, ситуационни и системни перспективи, както и уникалните им приложения в управлението на различните организации. Тъй като маркетингът отдавна играе ключова роля в развитието на управленските практики в туристическата индустрия, връзката между маркетинга и мениджмънта се изучава в дълбочина.

Когато обаче търсите конкретна информация за училища по туризъм, всяко едно от тях се появява със стотици възможности и реклами … Ето няколко съвета, които биха били полезни при търсенето на подходящото училище по туризъм, но в същото време ви съветваме за окончателния избор да потърсите и професионалната помощ на консултантите за образование в чужбина:

  • Ниво на курса и професионални перспективи

Ключов фактор за окончателното ви решение е програмата на обучение? Повечето институции предлагат гъвкаво обучение, което може да продължи една, две или три години и да приключи с придобиване на бакалавърска степен, диплома или сертификат от краткосрочни специализирани курсове? Не всички училища предлагат разнообразие от възможностите за обучение, следователно много е важно да изберете институцията, предлагаща квалификациите, които вие търсите.

  • Мрежа от контакти

Училището или университетът, който изберете, може да ви помогне при осъществяване на контакти с потенциални работодатели както и при получаване на информация относно  възможностите за продължаване на обучението ви в туристическата индустрия.

  • Практически стаж

Повечето курсове по туризъм включват практически стаж. Проверете дали училището поддържа тесни връзки с бизнеса относно намиране на работа за студентите, както и успеваемостта на възпитаниците му. Практиката е важна не само за  професионалното развитие на младите хора, но също така предлага възможност да си спечелят малко пари. Заплащането по време на стажа зависи от мястото, където се провежда обучението, но ще е полезно да проверите колко е средното заплащане в съответния район. Това може да ви спести редица финансови неприятности.

  • Планиране на кариерата

 Това е последната точка от списъка, но всъщност всичко започва и свършва с кариерата. Докато някои студенти знаят какво точно желаят да учат и като какви да се реализират, други пък срещат трудности при избора си на професия дори и ако вече имат диплома. Сама по себе си туристическата индустрия предлага много възможности  и отдели, сред които Рецепция, Хотелско обслужване, Мениджмънт, Маркетинг и продажби, Кухня, Финанси, Корпоративна поддръжка и др.

Училището гарантира ли намирането на работа за стажа? Помага ли при кариерната ориентация и професионалното развитие в туристическата индустрия? За да придобиете ясна картина относно училището или университета, като начало можете да погледнете завършилите студентите, как те са успели да се реализират и какви са отзивите им за периода на обучението им.

Ако се нуждаете от професионална помощ при определяне на най-подходящата специалност и учебно заведение, можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ (www.darbi.eu), за да сте уверени, че имате на своя страна партньор за сигурен успех.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11