4/2013 - 28/01/2022 19:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

548
Холандия -висше образование с високо качество , изгодна цена и още…. много други важни неща

(Дата: 2013-04-15) || (Брой: 4/2013) || Автор: Дарби


 На 30 април Холандия чества Деня на кралицата. Това е един от най-големите празници в страната, когато всички хора излизат навън и улиците се превръщат в едно жизнерадостно, оранжево море. Тази година празникът е още по-голям, защото настоящата кралица Беатрикс ще предаде „щафетата” на своя син -принц Вилем-Александър. Този ден, и особено  предаването на кралската корона, казват много за Холандия и начина, по който се случват нещата тук- спокойна и подготвена приемственост между традиция и съвремие, но и дълбоко вкоренен манталитет да се търси новото, актуалното и по-доброто. Другото огледало на този холандски манталитет е висшето образование в страната.

Широко известно е, че Холандия предлага над 1500 програми на английски език, на цена под 2000 евро на година, и е лидер в областта на бизнес и икономическото обучение, инженерните и компютърни дисциплини, туризма и програмите, свързани с водни ресурси.

Тук се намират 5 от най-добрите университети в топ 100 от последната класация на The Times. Наред с най-старите и престижни образователни институции, обаче, все повече млади хора обръщат поглед към новото - университетите с практическа насоченост. Развили се от нуждите на пазара за квалифицирани специалисти в конкретни области, те налагат актуален подход към образованието - съчетаване на теория с практика още от втората година на обучението и задължителен стаж, за да се изгради  добър специалист, който познава и учебниците, но и реалната среда.

За да си представите обучението тук, можем да погледнем програмата на Fontys University of Applied Sciences -International Campus Venlo. Ако следвате бизнес и мениджмънт, първата година изучавате необходимата основа в областта на математиката, статистиката, фундаментите на икономиката и финансите. За да разбере как функционира един бизнес не само на теория, но и на практика, през втората година всеки студент, заедно с няколко свои колеги, основава студентска мини компания. 

Тя се регистрира официално в холандския търговски регистър. Всеки от тях поема определена роля - на генерален мениджър, финансист, специалист по маркетинг и реклама, счетоводител и т.н. Така за една година се научават основните пазарни закони „от а до я” и след това е много по-лесно да се избере бъдещата специализация в 3-ти курс. Тогава също студентите трябва да направят поне 6 -месечен стаж,за да добият конкретни практически умения в реална среда.

 Разбира се, могат да отидат на обмен и в друга страна, за да са максимално добре подготвени да защитят дипломния си проект през последната- 4-та година. Не случайно Fontys university работи с над 500 холандски и международни компании, а програмата им по бизнес и мениджмънт е неизменно в топ 3 на страната за последните години.

Водещо място в тази област заема програмата на Avans University of Applied Sciences, като самият университет е на върха на класацията на практическите такива в последните 3 години. Високото академично качество тук е подплатено от много търсени и актуални специализации в областта на мениджмънта, а именно -бизнес и езици, както и азиатски бизнес науки.

Същият практически характер следва и обучението в HZ University of Applied Sciences, който се гордее с най-добрата база и специалисти в сферата както на туризма, така и на управлението на водните ресурси. Неговата програма Vitality and Tourism Management съчетава традиционните представи за тази област с модерния спа и wellness туризъм. Бакалавърската специалност Water Management e лидер по иновативност в страната.

Единствената английска програма Art&Technology (със специализации: web-design, broadcasting, advertising и game design & producing) в Холандия, се предлага от Saxion University of Applied Sciences. Тук е „ковачницата” на най-добрите специалисти, които след завършване на обучението бързо си намират постоянна работа. 

В момента активно тече кандидатстването за тези и много други университети с практически характер в Холандия. Ако искате да научите повече и да намерите своето място като област на образование, а след това и като практическа реализация, посетете семинарите на „Дарби” на 30 април -Деня на кралицата. За повече информация: 02/988 10 92 или www.darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11