10/2013 - 23/07/2024 05:34

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

586
Един университет - една глобална мрежа

(Дата: 2013-10-15) || (Брой: 10/2013) || Автор: Дарби


Отзвук от изложението за висше образование - септември 2013г.

European University


Отзвук от изложението за висше образование - септември 2013г.


От 21 до 29 септември 2013г. Консултантска къща „Дарби” организира 17-то поред европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”. Това бе първият и най-значим образователен форум за новата академична година, който предизвика огромен интерес и отзвук в цялата страна. По традиция изложението се проведе в София, Варна и Хасково, но за първи път то гостува и в Бургас и Плевен. Консултантите на „Дарби” и представителите на чуждестранните университети дадоха най-новата и точна информация за новостите в света на висшето образование, възможностите за обучение в чужбина, изискванията към кандидатите, условията за живот, разходите и начините за финансиране, които може да очаква всеки бъдещ студент и неговото семейство.
Акцентът на тазгодишното изложение бе кариерната ориентация и изборът на специалност и професия спрямо потенциала на всеки един. Професионалният тест, разработен от специалистите на „Дарби”, бе представен за първи път на изложението и се превърна в хит сред младите хора и техните семейства. Записванията за изпробване на демо-версията на теста започнаха седмици по-рано и до последно имаше огромен брой желаещи, заради които се организираха извънредни сесии. Учениците споделиха, че за първи път имат точен инструмент за оценка на академичния потенциал, който изключително много улеснява избора им на учебна дисциплина, страна и университет.
На голям интерес се радваха и представителите на едни от водещите университети по приложни науки в Холандия, които изразиха отличните си впечатления от студентите на „Дарби”, които вече учат при тях. Един от най-големите университети в Турция-Middle East University, за първи път представи в България своите програми, които се отличават с високо качество на много разумна цена.
Ако сте пропуснали да посетите изложението на „Дарби” можете да се свържете с нас на телефон 02/9881092 или на електронен адрес: uniedu@darbi.eu , за да получите необходимата информация и професионална помощ. Благодарим за интереса и Ви очакваме!


European university

 Основан през 1973-та, Европейският университет е тройно-акредитирано международно бизнес училище, предлагащо динамично обучение на английски в малки групи и предоставящо на студентите си широка мрежа от кампуси, в които да се обучават. Програмите на Европейския университет използват прагматичен подход към бизнес образованието, наблягащ върху метода на изследването на казуси.
Способността за конкурентност на международно ниво е жизнено важна за всеки, който се стреми към успешна кариера в съвременната бизнес среда. Университетът окуражава студентите си да участват в междукампусни обмени сред основните локации на университета в Женева, Монтрьо, Мюнхен и Барселона – процес, улеснен от факта, че всички основни кампуси споделят идентична програма, преподавана по идентични учебници. Европейският университет поддържа и глобални партньорства и окуражава международния обмен с много държави, сред които Обединеното Кралство, Русия, Казахстан, Тайван, Малайзия, САЩ и Китай.

БАКАЛАВЪРСКИ ПРОГРАМИ

Бакалавърските програми на Европейския университет са стандартизирани в унисон с Болонското споразумение. Продължителността им е три годни (шест семестъра от по тринадесет седмици, 180 кредита). Студентите имат и възможността да завършат своето следване за едва две години, ако изберат да се обучават и в рамките на два интензивни летни семестъра.
Програмите на бакалавърската степен BBA (Bachelor of Business Administration) подготвят студентите за навлизането им в света на бизнеса. Освен това Европейският Университет предлага и възможността за придобиване на две независими и международно акредитирани двойни бакалавърски степени с Nichols College, САЩ или с Shinawatra International University, Тайланд.
Програмите на Европейския университет са структурирани така, че да дадат на студентите изключително солидна основа  в сферата на предприемачеството и на принципите на международния бизнес. Наученото в класната стая се прилага на практика, а практическите умения се подобряват чрез работа по проекти. Европейският университет е един от първите частни университети, приложил изискванията на Болонското споразумение за тригодишните бакалавърски програми. Благодарение на това, неговите студенти имат възможността да започнат кариера с вече придобита бакалавърска степен, едва три години след завършване на гимназия. Взискателното академично обучение, през което преминават студентите на Европейския Университет им позволява незабавно да започнат обучение в едногодишната (трисеместриална) МВА програма. Това означава, че студентите могат да придобият бакалавърска и магистърска степен за общо едва четири години.

 МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ
Програмите MBA, Online MBA и Executive MBA на Европейския Университет са международнопризнати магистърски степени, които се превръщат в билет към успешна кариера в областта на бизнес управлението.
Програмите MBA и EMBA се приспособяват към нуждите на всеки отделен кандидат. Използвайки прагматичен подход към бизнес образованието, наблягащ върху метода на изследването на казуси, тези програми ефективно подготвят студентите за лидерски позиции в света на модерния бизнес.
В отговор на съвременното забързано ежедневие и повишаващата се тенденция към корпоративна мобилност, Европейският университет предлага и  Online MBA програма, адаптирана към удобна за използване уеб платформа и преподавана от световнопризнати професори с опит в online образованието. Тази програма съчетава дистанционното преподаване с on-campus седмици, в които студентите имат възможността да се запознаят с преподавателите и колегите си.
КАНДИДАТСТВАНЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
За повече информация относно бакалавърските и магистърски програми и правилния избор на програма и професия може да се обърнете към представителя на Европейския Университет за България - консултантска къща „ДАРБИ”, на телефон 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11