1/2014 - 16/07/2024 16:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

613
HTMI – Hotel and Tourism Management Institute

(Дата: 2014-01-16) || (Брой: 1/2014) || Автор: Дарби


Швейцария заема водеща позиция в туристическата индустрия и поддържането на пет звезден стандарт на обслужване в хотелския сектор. Неписаните правила за обслужването и на най-претенциозните клиенти са залегнали в учебните програми на най-уважаваните институти по туризъм.

 
HTMI – Hotel and Tourism Management Institute – е един от ярките примери за европейска образователна институция, в сърцето на Швейцария, която предлага международно признати сертификати и дипломи в сферата на туризма, хотелиерството и кулинарния мениджмънт. Институтът е разположен в град Сьоренберг, кантон Люцерн, а това е и един от най-живописните швейцарски курорти с уникална природа, чиято красота е оценена от UNESCO и поставена под нейна защита.


Университетът поддържа мрежа от контакти с международни хотелски вериги в целия свят. Сред най-популярните имена са: Hilton, Intercontinental Hotels & Resorts, Hyatt, Marroitt Hotels & Resorts, Radisson SAS Hotels & Resorts, Kempinski Hotels & resorts, The Ritz-Carlton Hotel Company LLC и други. Много от тези компании ежегодно извършват подбор на кадри сред студентите в самия кампус на HTMI.


    
В допълнение към това, университетът е изградил партньорство с над 200 швейцарски хотела, барове и ресторанти, където всяка година студентите имат възможност да проведат платен стаж, прилагайки на практика наученото по време на лекциите.
Университетът предлага бакалавърски и магистърски степени, както и сертификати и дипломи, пост-бакалавърски дипломи, швейцарска висша диплома, както и трансфер във Великобритания и САЩ.


Обучението е изцяло на английски език. Според времето на обучение студентите получават различен вид документ за съответната завършена специалност:
 •  Сертификат по международен туризъм – продължителност 1 година;
 •  Диплома по  международен хотелиерски мениджмънт - продължителност 2 години;
 •  Бакалавър по международен хотелиерски мениджмънт - продължителност 3 години;
 •  Бакалавърска диплома съвместно с University of Ulster, UK
Бакалавърска степен
 •  Международен хотелиерски и  туристически мениджмънт
Магистърска степен
 • Международен хотелиерски и  туристически мениджмънт – 1 или 2 г.
 • Съвместни MSc и MBA дипломи с Edinburgh Napier University
 • Хотелиерски и  събитиен мениджмънт
 • Кулинарен мениджмънт

     Ежегодно университетът предлага стипендия, равняваща се на 40% от таксата за обучение. Тя се отпуска на кандидати с високи академични резултати и отлично мотивационно писмо. Подаването на документи за стипендия се осъществява едновременно с документите за кандидатстване.
     Международният хотелиерски кампус се намира в област, защитена от UNESCO заради природната си красота. Сред тази изключителна атмосфера студентите могат да практикуват най-различни спортове: плуване, тенис, баскетбол, фитнес.
     Кампусът е оборудван със сателитна телевизия, кино-зала, бар, дискотека, билярд, безжичен интернет и още удобства. В близост са разположени Люцерн и Берн, където студентите могат да пазаруват и да се разхождат в красивите паркове. Университетът често организира екскурзии до забележителности и увеселителни  паркове в съседните страни.
   
 За повече информация относно правилния избор на програма и процедурите за кандидатстване в HTMI можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Световната Организация по Туризъм и UNESCO обединяват усилия в развитието на природосъобразен туризъм


Световната Организация по Туризъм и UNESCO сключиха в Ню Йорк на 26 ноември 2013г., ново споразумение за обединяване на усилията си в развитието на природосъобразния туризъм и запазване, и защита на природното и културно наследство на планетата.
Това представлява третото подобно споразумение от 1979 година насам и от страна на UNESCO беше подписано от г-жа Ирина Бокова, Генерален директор, избрана на поста за втори мандат.


Инициативите, които включват сътрудничество на национално, регионално и глобално ниво могат да се консолидират в следните области:
 • Прилагане на програмата на UNESCO за запазване на световното наследство и природосъобразния туризъм;
 • Инициативи за развитие на международния туризъм с цел подпомагане и защита на общото световно историческо наследство на историческите коридори на пътя на коприната;
 • Подпомагане на природосъобразния туризъм чрез инициативи и партньорства на ООН с други международни организации в същата сфера.
Г-н Талеб Рифай, Генерален секретар на Световната Организация по Туризъм UNWTO заяви в интервю: „Туризмът може да изиграе особено важна роля в запазването, съхраняването и популяризирането на културните и природните ценности на планетата. Подобно споразумение между нашите организации преминава границите на възможността ни да интегрираме принципите на природосъобразния туризъм  и го поставяме на едно ниво със защитените световни наследства.”


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11