09 / 2007 - 18/10/2021 17:06

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

62
Защо да уча компютърни науки?

(Дата: 2007-12-10) || (Брой: 09 / 2007) || Автор: ДАРБИ


Компютрите засягат всяка част от ежедневието на хората и се използват от всяка възможна сфера на живота ни, както в колите, така и в домовете. Технологията се развива по-бързо от всякога, подпомагана от интернет и напредъка в изчислителните програми.
Работата с компютри е свързана с това как машините могат да запаметяват и обработват данни, тяхната употреба в решаването на проблеми и оценяване на качеството на тези решения. И така, тя обхваща проектирането и архитектурата на компютри, развитието на програми, ефективното изграждане на системи и изучаване на теориите и техниките, използвани в изработването на хардуер и софтуер. В световен мащаб усилено се търсят хора с компютърна квалификация – хора, които например анализират бизнес IT изисквания, развиват сложни програми, конструират глобални компютърни мрежи и изграждат уебсайтове.

students 2.jpgКато студент всеки ще научи как да използва компютъра за широк кръг задачи – от текстообработка до сърфиране в мрежата и подреждане на музикалните, фото- и филмови колекции.
Всеки е наясно с широкото присъствие на компютрите в ежедневието – в транспорта, комуникациите, забавленията, домакинските приспособления, образователните институции, правителството и бизнеса. Това, което може би не всеки знае е ,че компютърната наука е дисциплината, изградила този нов начин, по който се развива животът. Обучението по компютърни науки, както други предмети в обучението по хуманитарни науки, ще даде широко и задълбочено разбиране на фундаменталните понятия и принципи, които са основни за света.

Алгоритмично мислене
Компютърната наука се фокусира върху откриването и развитието на алгоритмите или методите за решаване на проблеми, които могат да бъдат автоматизирани. Независимо в какво поле работи всеки, ако може да даде вид на решението на проблем като алгоритъм, този проблем може да бъде разрешен с компютър. Алгоритмичното мислене, което всеки ще развие при изучаването на компютърни науки е систематично и целево приближаване към решаването на проблема, който се появява при всички дисциплини в науката и изкуствата.

Проектирането и направата на различни неща
Компютърната наука понякога бива наричана „наука на неестественото”. Компютърните учени проектират и конструират описания (алгоритми) на напълно нови процеси, които не са срещани в природата преди. Тези процеси могат да изградят или да доведат до един изцяло изкуствен свят. За разлика от реалния свят, който се състои от артефакти, създадени от художници, занаятчии, инженери, светът, създаден от компютърни учени е изцяло виртуален. Обучението ти да проектираш и създаваш чрез компютърната наука ще доведе до твоето усъвършенстване като дизайнер и създател във всяка област.

Архитектурата на информацията
„Нещата”, които компютърните специалисти създават и манипулират чрез алгоритми, са парчета информация. Много от тези „битове” са дигитализирани репродукции на „реални неща”, такива, каквито са например снимките, музикалните тонове, филмите. Компютърният учен се фокусира над това как да организира и управлява комплексността на тази информация, така че тя по-добре да представя действителността. Уменията да организираш и да се справяш с комплексността на информацията, които придобиваш, докато учиш компютърни науки, са основни в почти всички сфери, в които учиш или работиш.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11