4/2014 - 16/07/2024 16:13

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

641
Възможност за стипендии за обучение по мода и дизайн в Италия - страната на класиката и модерността

(Дата: 2014-04-14) || (Брой: 4/2014) || Автор: Дарби


модаЗнаете ли къде са най-процъфтяващите артистични тенденции още в периода 11-16 век? А досещате ли се коя е страната с най-много известни и масово познати модни и дизайнерски марки в наши дни? Разбира се, отговорът е Италия. Отвъд клишетата за Милано, като столица на модата, стъпалата на площад Испания, като най-трудния catwalk в света и още популярни образи на страната, родината на Гучи, Армани, Версаче и още много други, е водеща в обучението по  мода и дизайн в Европа. Тук отдавна са разбрали, че доброто образование е комбинация на теория с практика, на системен труд с възможност да се докоснеш до работата на най-добрите -  да вземеш от тяхното вдъхновение и да провериш дали можеш да влезеш в техните обувки.  

Макар университетите по мода и дизайн в Италия да не са един или два и често да имат славата, че  приемът става лесно, повечето от тях оборват категорично това мнение с високите си стандарти на обучение, изключително строгите изисквания към студентите и много ясната оценка за техния потенциал, която им дават още след първата година. Не случайно Istituto Marangoni -университетът на Стефано Габанмода дарбиа и Франко Москино, е приет за марка навсякъде по света и според статистиките, завършилите го най-бързо си намират работа в областта.
От тази година Marangoni отвори още едно специализирано училище за дизайн в Милано, и така разшири портфолиото от предлагани програми на английски, италиански и френски -не само моден дизайн, моден бизнес и стайлинг, но и интериорен дизайн, продуктов дизайн, brand design и т.н Ментор на студентите и гарант за качеството на програмите в новото училище е Джулио Капелини -един от най-известните интериорни дизайнери в страната, спечелил си името на най-добрия в откриването на таланти в Италия. Всеизвестен факт е, че в края на следването си всеки студент представя свой проект  заедно с известна марка на специално организирани събития, посещавани от head-hunter-и от цял свят.  
     И докато Marangoni следва логиката обучението да бъде във водещите центрове на модата и дизайна (Милано, Париж, Лондон и Шанхай), то пример за класическо обучение в класическа среда е Istituto Europeo di Design, чиито основни кампуси са в цяла Италия, макар да има и в Испания и Бразилия. IED се слави със стабилността на образованието, което дава, както и поради факта, че тук студент без талант не може да бъде приет. Това е модауниверситета, който предлага най-много програми на английски език във всички области на модата и дизайна. Университет поддържа стриктни изисквания и високи стандарти за прием и не допуска пропуски в нито една част от подготовката. Показателен  е фактът, че всяка година конкурсът за стипендии, който IED организира, се превръща в най-голямото състезание по креативност в Европа.
Тазгодишният конкурс тече в момента и продължава до 13 май. Ако искате да научите какви са изискванията за участие, както и да получите информация от първа ръка за обучението тук, можете да се обърнете към Консултантска къща „Дарби”, която организира гостуване на лектори от Istituto Europeo di Design в София на 17 април.

За повече въпроси относно програмите, процеудрите и сроковете за кандидатстване, потърсете консултантите на „Дарби” на тел.02/988 10 92 или на e-mail: uniedu@darbi.eu


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11