10 / 2007 - 23/07/2024 04:54

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

70
Инженерните науки – перспективи без граници

(Дата: 2008-01-08) || (Брой: 10 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Инженерите принадлежат към най-великата професия на света, замесени в почти всичко, което придава смисъл на живота – от свободните занимания до медицинското лечение, от мобилните комуникации до съвременните транспортни системи.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


В периметъра на инженерната професия има хиляди предизвикателни специалности свързани с изследването, развитието, дизайна, производството и пускането в употреба на различни продукти и услуги. Дейности, които предоставят стимулиращи интелектуални предизвикателства с разнообразни задачи, неизбежно съдържащи крайни срокове и всичките свързани с удовлетворението от същинското пускане в употреба или доставка.

Търсенето на добри инженери е голямо, практически във всяка страна по света. В IT и електронните сектори по- специално, съществува световен дефицит на инженери експерти и безработицата сред професионалните инженери е ниска сравнено с почти всяка друга професия.

Видове програми на обучение
lab report.jpgИнженерните програми на университетско ниво могат да предоставят голям брой професионални възможности с перспективи за реализация в почти всеки сектор на икономиката. Думата, използвана най-често, когато се говори за кариера в инженерството е разнообразие; както електроинженерните науки, така и строителното, морското, химическото, софтуерното, системното и информационното инженерство предлагат много алтернативни професионални възможности за новите висшисти. Специализациите се простират от автоматизация до производство на електрическа енергия и от комуникациите до промишлеността. Във всяка от тези области съществуват възможности за реализация в проучването, дизайна, развитието и тестуването, както и мениджмънта, маркетинга и продажбата на готовите продукти.

Дипломираните инженери също така имат по-голям шанс да заемат позициите на изпълнителни директори пред всяка друга професионална квалификация, като цифровото изражение на тези шансове се оценява на три към едно!

Средата, в която професионалистите инженери работят, никога не е била по-динамична. Новите материали, технологии и процеси се развиват постоянно. Растящата глобализация, новите пазари и променящите се схеми на работа също така означават, че кариерата на инженерите е една наистина интернационална перспектива.

Съществува голямо разнообразие от бакалавърски и магистърски програми, достъпни по цял свят. Въпреки това, в крайна сметка, изборът на курс трябва да бъде индивидуален, зависещ от целите, обстоятелствата и изискванията на отделния студент.

Бъдеще, което си заслужава
Montreal.jpgИма известно съмнение относно факта, че света на техниката и всичко, което обхваща той, предлага вълнуващи възможности, както за мъже, така и за жени. Индустриалният и икономически успех във всяка нация се корени здраво в нейната производствена и инженерингова база и в уменията и находчивостта на нейните професионалисти инженери. Способността за проучване, развитие и прилагане на новите технологии е същността, особено на днешните глобални пазари.

Главно в Англия водещата инженерингова индустрия заема 40% от националния брутен продукт и тя е 'гъската, която снася златните яйца' за националната икономика. От пътуването в космоса до електроенергия за домакинското, ролята на инженера е решаваща. За всеки, който търси обещаващо бъдеще с разнообразен кръг от работни перспективи, никога моментът не е бил по-подходящ да се заеме с кариера на инженер.

Строително инженерство
Изграждане на бъдещето


Строителните инженери имат една от най-важните професии в света: те изграждат качеството на живот. С изобретателност и технически умения, строителните инженери планират, проектират, конструират и задействат съоръжения от особено значение за съвременния живот, които варират от мостове и пътни артерии до водно снабдяване за растенията и енергоспестяващи сгради. Строителните инженери са хора, които решават проблеми, посрещат предизвикателствата на замърсяването, задръстванията по пътищата, питейната вода и енергийните нужди, градското развитие и общественото планиране.

С разрастване на технологичната революция, с увеличаване на световния проблем със замърсяването и със засилване на грижата към околната среда, уменията на строителните инженери ще бъдат нужни по целия свят. Каквато и област да избере човек, било то дизайн, строителство, изследване, планиране, преподаване или мениджмънт, строителното инженерство предлага широко разнообразие от професионални възможности. И няма граници за личното удовлетворение, което всеки ще изпита при оказване на помощ, за да бъде света едно по-добро място за живот.

Съществуват четири основни, свързани помежду си бранша на строителното инженерство:
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11