1/2015 - 18/10/2021 17:47

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

701
Силата на практическото обучение в професионалната сфера на хотелиерството и туризма

(Дата: 2015-01-15) || (Брой: 1/2015) || Автор: ДАРБИ


HTMIHotel and Tourism Management Institute (HTMI) Швейцария е един от най-изявените европейски университети, предлагащи международно признати сертификати и дипломи в сферата на туризма и хотелиерството, ивент мениджмънта и кулинарията. Кампусът е разположен в защитения от UNESCO заради уникалната си и красива природа град – курорт Сьоренберг в кантон Люцерн – атрактивна туристическа дестинация през цялата година.

Студентите на университета ежегодно имат шанса да бъдат подбрани като кадри за някоя от най-големите и известни международни хотелски вериги, които поддържат добри контакти с университета. Сред тях са Hilton, Intercontinental Hotels & Resorts, Hyatt, Marroitt Hotels & Resorts, Radisson SAS Hotels & Resorts, Kempinski Hotels & resorts, The Ritz-Carlton Hotel Company LLC и много други.
По време на втората половина от всяка година на обучението си, студентите провеждат задължителна 20-седмична платена практика в хотел или ресторант, като минималното месечно заплащане е 2,180 швейцарски франка.

Освен това, всяка година студентите в HTMI могат да проведат платен стаж в над 200 швейцарски хотели, барове и ресторанти, с които университетът има партньорски отношения, като по този начин приложат наученото по време на лекциите на практика.
Университетът предлага бакалавърски и магистърски степени, както и сертификати и дипломи, пост-бакалавърски дипломи, швейцарска висша диплома, курсове за специализация, както и възможности за трансфер във Великобритания или САЩ.

Обучението е изцяло на английски език. Според времето на обучение студентите получават различен вид документ за съответната завършена специалност:
•    Сертификат по международен туризъм – продължителност 1 година;
•    Диплома по  международен хотелиерски мениджмънт - продължителност 2 години;
•    Бакалавър по международен хотелиерски мениджмънт - продължителност 3 години;
•    Бакалавърска диплома съвместно с University of Ulster, UK HTMI
Бакалавърска степен
•     Международен хотелиерски и  туристически мениджмънт
Магистърска степен
•    Международен хотелиерски и  туристически мениджмънт – 1 или 2 г.
•    Съвместни MSc и MBA дипломи с Edinburgh Napier University
•    Хотелиерски и  събитиен мениджмънт
•    Кулинарен мениджмънт
Executive MBA (с възможност за online обучение)

Ежегодно университетът предлага стипендия, равняваща се на 40% от таксата за обучение. Тя се отпуска на кандидати с високи академични резултати и отлично мотивационно писмо. Подаването на документи за стипендия се осъществява в Дарби, едновременно с документите за кандидатстване.
Кампусът е оборудван със сателитна телевизия, кино-зала, бар, дискотека, билярд, безжичен интернет и много други удобства. В рамките на Сьоренберг студентите могат да практикуват разнообразни спортове. В близост са разположени Люцерн и Берн. Университетът често организира екскурзии до забележителности и увеселителни  паркове в съседните страни.

Можете да запишете лична среща с представител на HTMI по време на Европейското Изложението Отворени врати за образование в чужбина в:

София – хотел Радисън - на 25 януари 2015г.
и
Варна – хотел Димят - на 27 януари 2015г.

За повече информация относно правилния избор на програма и процедурите за кандидатстване в HTMI можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11