7/2015 - 28/01/2022 19:13

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

755
Швейцарски стандарт в обучението по хотелиерство и туризъм

(Дата: 2015-09-10) || (Брой: 7/2015) || Автор: Дарби

Индустрията на хотелиерството и туризма е една от вечно развиващите се и кариерата в хотелския мениджмънт може да предложи много. Има вълнуващи възможности, надхвърлящи стандартните представи за мениджмънт в туризма, които заслужават внимание и усилие да се добие квалификация в тази област на дейност. Доброто възнаграждение е стандартно в бранша и служителите, притежаващи диплома или сертификати имат голямо предимство дори и на начални позиции. Водещите висши училища по мениджмънт в туризма, сред които  е и HTMi в Швейцария, подготвят своите студенти имено за просперираща кариера в тази индустрия.

 Швейцария отдавна е утвърдена със своите високи критерии за качество не само на продукцията, а и на образованието и туризма. С природните ресурси, историческите и географските забележителности и цялостния стандарт на живот, страната се утвърждава като лидер в туристическия бранш, както и в осигуряването на отлично образование по хотелски мениджмънт – гаранция за поддържане на постигнатото първокласно ниво на обслужване до момента.

Университетите предлагат кариерно ориентирано развитие във висшето образование, практически насочено, така че след приключване на обучението си студентите да са подготвени да продължат своето развитие в областта на туризма. В HTMi например кампусът на университета е  хотелска сграда, в която по време на теоретичните занятия (през първия семестър на учебната година), студентите могат да прилагат наученото на практика. През втория семестър им се осигурява платен стаж в някоя от партньорските компании като Hilton, Al Rada Beach Hotel (Abu Dhabi), Novotel (Beijing), InterContinental, Disney и други. Студентите, преминали успешно през тригодишния курс на обучение получават диплома за бакалавър, призната от швейцарската и английската образователна система, т.е. валидна в цял свят.     

Учебните групи са малки, а преподавателите – световно признати специалисти в областта. По този начин се осигурява първокласно обучение на студентите,  а също така и индивидуално всеки може да получи съвети и препоръки как да постигне по-голяма ефективност в дейността си.

След всяка завършена година студентите получават сертификат/диплома за съответната придобита квалификация за мениджър в туризма и накрая на всяка учебна година имат възможност да прекъснат обучението си, за да натрупат практически опит. За тези студенти, разбира се, е позволено ако желаят след време отново да запишат и да надграгят обучението си до желаната бакалавърска или магистърска степен.     

По този начин програмите, предлагани от университета се оказват фокусирани към индивидуалните нужди на всеки, избрал този тип учебно заведение, както и към личните кариерни аспекти, включващи тренировъчно обучение на място в туристически, ресторантьорски, спа мениджмънт и всички съпътстващи сектори.    

Поетапното обучение е подходящо и за професионалисти, които търсят кариерна промяна или формален тренинг като начин да повишат квалификацията си. Това е чудесна възможност да получат подготовка за по-високи позиции в служебната йерархия.     

Ако хотелиерството и туризма са желаното от Вас кариерно поле, можете да се доверите на ДАРБИ, за провеждане на успешно кандидатстване и прием в едни от най-перспективните образователни институции. За допълнителна информация можете да се свържете с консултантите ни на телефон 02/9881092 или на елктронен адрес: uniedu@darbi.eu


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11