9/2015 - 24/04/2024 21:39

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

775
Дания -желана, но непозната или истини и митове за датското висше образование

(Дата: 2015-11-11) || (Брой: 9/2015) || Автор: Дарби

 Дания е сред най-интересните и желани образователни дестинации за българските кандидат-студенти в последните години. Липсата на такси за обучение, високият стандарт на живот и добре уредената социална система са притегателна сила не само за българските, но и за много други младежи от цял свят. Малко от тях следят обаче отблизо случващото се в страната и често са склонни да се доверяват на дочути мнения, а не на реални факти.

В последните две години и Дания, както всички останали държави в Европа, започна преосмисляне на редица свои политики. Сред тях беше и тази в образованието, в резултат на което се случи новата университетска реформа в страната. Преразгледани бюджети, преразпределяне на финансирането/субсидирането на учебните програми, обективизиране на критериите и в резултат на това - намалени бройки и стриктни изисквания за прием  във всички университети - ето я накратко случилата се реформа в страната на Андерсен.

Знаете ли къде искате да учите? Запознати ли сте с изискванията за различните специалности за часове и оценки по ключови предмети? Подготвили ли сте коректните документи? Това са основните въпроси, които всеки бъдещ бакалавър или магистър в Дания трябва да си зададе сега, навреме, преди отварянето на системата през януари 2016г. за новия прием.

От две години Консултантска къща „Дарби” води разяснителна кампания за изискванията на датските университети и необходимостта рано да се сверят критериите на академичните институции с резултатите на кандидатите. Важно е не само  какво училище/университет и с какъв профил/специализация завършва съответния кандидат, за да знае дали отговаря на изискванията за брой часове по предмета, но и това, че се гледат часовете само от 10, 11 и 12 клас на средното училище например. Нива А, B или C също отговарят на различен брой часове, а   конкретните оценки и средният успех са съществени, особено що са касае до различните  изисквания  в  класически университет, университетски колеж или академия. Част от тези институции изискват и точен, определен модел документи, попълвани от училищата, за удостоверяване доколко кандидатът покрива техните изисквания.

Разликата между видовете академични институции е от значение и по отношение на начина на преподаване и обучението на място. Класическите университети имат по-теоретичен подход, за разлика от университетските колежи и специализираните академии, които наблягат на комбинацията между теория и практика за усовяването на професия. Последните предлагат и няколко възможни нива на обучение, за да може всеки реално и съобразно своите възможности и желания да завърши конкретна степен: 2-годишно ниво специалист за усвояване основите на една професия и започване на работа, още 1 година и половина обучение за бакалавър за придобиване на базисна академична степен и 2-годишна магистратура за специализиране в определена област.

Най-популярни и широко разпознаваеми са програмите на английски език по бизнес и мениджмънт, туризъм, дизайн и технологии, които привличат и най-много кандидати. Ако това са дисциплините, от които се интересувате и Вие, „Дарби” предлага на Вашето внимание портфолиото от програми на две  водещи практически институции - бизнес академии в страната, а именно Dania Academy of Higher Education и IBA (International Business Academy). Партньорството ни с тях гарантира повече информация и индвидуален отговор на всеки студентски въпрос от страна на университета.

За повече иформация можете да се обърнете към офисите на „Дарби”
София – Варна - Бургас - Плевен
www.darbi.eu


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11