6/2016 - 04/12/2023 19:08

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

834
Кандидатстудентска кампания 2017 за университетите в чужбина започва през септември с изложенията на „Дарби” в София и страната

(Дата: 2016-09-13) || (Брой: 6/2016) || Автор: Дарби

Септември е емблематичен месец  за учениците и техните родители. Тогава започва новата учебна година и идва моментът, в който бъдещите кандидат-студенти и техните семейства трябва да направят своя избор на държава, специалност и университет.

Това е едно от най-трудните житейски решения, но и най-дългият път започва с първата крачка.

Ето защо, Консултантска къща „Дарби” за двадесет и пети път организира своето европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”  в София, Плевен, Варна и Бургас. 
Целта на Изложението е младите хора да се срещнат с експертите на „Дарби”, които ще им представят най-важната информация за сроковете, процедурите и изискванията в различните страни и последните тенденции във висшето образование на Стария континент.

 С най-ранни дати за прием е кандидатстудентската кампания във Великобритания  - на 15-ти октомври приключва подаването на документи за университетите на Оксфорд и Кеймбридж, както и за желаещите да следват Медицина. До 15-ти януари 2017г. продължава приоритетното кандидатстване за всички останали институции. Консултантът-специалист за Обединеното кралство ще отговори и на всички въпроси, свързани с Брезкит вота в страната и новостите в предстоящата кампания.

                 Холандия –втората страна след Великобритания с най-много програми на английски език, също приканва кандидатите да подадат своите документи по-рано, за да научат какви са шансовете им за прием скоро след това. Кандидатури се приемат още октомври/ноември, а кампанията (според университета и програмата) продължава чак до юни/юли. Резултати, специфични изисквания за учебни предмети и гимназиален учебен профил–това са новостите, с които всички бъдещи студенти в Ниската земя трябва да се запознаят сега.

 

Традиционно силен е и интересът към Германия и Австрия –едни от лидерите в Европа и висшето образование на немски и/или английски език. Тук кандидатстването е в периода май-юли 2017г., но подбора и проучването на университетите и техните програми започва няколко месеца преди това.

Намалени бройки за прием и ожесточена конкуренция белязаха последната кампания в Дания, а тенденцията е това  да продължи и през следващата, в която срокът за кандидатстване за бакалаври е 15-ти март, а за магистри -1-ви март/ 1-ви април. Периодът на подаване на документи за останалите скандинавски държави също е между януари и март,  което предполага навременен и добре информиран избор.

 Януари–март е и активният момент за кандидатстване във Франция, а на изложението ще бъдат представени и университети от други страни. Част от институциите ще изпратят свои представители, които лично ще се срещнат с посетителите. За учениците в 10-ти и 11-ти клас има богата презентационна програма, която ще ги въведе в темата „Висше образование в чужбина” и ще очертае основните стъпки на тяхната бъдеща подготовка.

 София -25.09.16г., Плевен -26.09.16г., Варна –1.10.16г., Бургас -2.10.16г.

За регистрация и подробности: http://opendoors-fairs.eu/


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11