04 / 2008 - 30/11/2021 16:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

101
University of Bedfordshire - съвременното лице на традицията

(Дата: 2008-04-24) || (Брой: 04 / 2008) || Автор: ДАРБИ Университетът в Бедфордшир е наистина различен от останалите – в него се обучават над 16 000 студента от всякакви националности и социални групи, работят 1200 души в три основни кампуса, има 8 изследователски института и 60 милиона лири инвестиции в материалната база. Опитът,получен от работата с голям диапазон от студенти с различни нужди и очаквания, прави университета добър избор за кандидат-студентите, които искат да последват пътя на традицията.
Университетът в Бедфордшир е разположен в сърцето на Великобритания в град Лутън. Културният живот събира посетители от цял свят през цялата година. В центъра на града е разположен прочутият Бедфордширски университет. Университетът обхваща комплекс от три учебни бази с напълно оборудвани зали, библиотеки, студиа, лаборатории и научноизследователски центрове. Студентите живеят и се обучават в модерни условия, съчетани с класическа английска традиция и високи технологии. В университета се обучават студенти от 140 страни. Образованието обхваща широк спектър от хуманитарни, технически и технологични науки и специалности. Водещ елемент в учебните програми е планирането на личностното развитие. Откриването и усъвършенстването на ключовите умения на всеки един студент е предпоставка за успешно обучение и високи резултати.


База на университета

Luton Campus - През 1908г. било създадено светското училище в Лутън.Техническият институт бил създаден през 1937г. и след множество промени на името през 1958г. става Лутънски колеж по технологии. През 1976г колежът се слива с Путеридж Бъри Колидж за образование в Лутънски колеж за висше образование.
След като получава университетска титла през 1993г., колежът става Лутънски университет.
Putteridge Bury Campus - Пютридж бъри е невероятно имение в неоелизабетински стил. Построен е от архитектите Ърнест Джордж и Алфред Йеитс през 1911г.Сградата е обновявана и реконструирана през годините.
The Bedford Campus - Този кампус има академични корени, водещи началото си от Бедфорд Трейнинг Колидж през 1882г.Кампусът е дом на около 2900 студента. Има отлични сгради и приятелска атмосфера. Кампусът се намира на 20 минути пеш от центъра на града.Базата съдържа два напълно обзаведени гимнастически салона и лаборатории.

Департамент по изкуства, технологии и точни науки – Обособени са факултети за преподаване на различни специалности по изкуства, дизайн, биомедицински науки, компютърни технологии и медии;

Департамент по образование и спорт – Помещава се в кампус Бедфорд и историята му започва от 1882г. и се радва на богат опит в обучението и преподаването в областта на образованието и спорта.

Департамент по здравни и социални науки
- Предлага широк набор от специалности, свързани със здравеопазването, които са фокусирани върху дейността на медицинските сестри и акушерството. Департаментът по социални науки бързо е признат за център с отлични постижения в обучението си по социална политика.

Бизнес департаментът е най-големият в областта с над 4 000 студенти и над 100 преподаватели и персонал. Департаментът предлага практически и професионални курсове, семинари, програми „старт в бизнеса” и много срещи за осъществяване на бизнес контакти.

Обучението в различните специалности се провежда в издържан академичен стил с богата практическа насоченост. Университетът полага много усилия в посока на успешното кариерно развитие на студентите си, като поддържа близки контакти с над 5 000 водещи английски и мултинационални компании. Много от специалностите в университета са акредитирани от различни професионални организации, изграден е добре функциониращ кариерен център и център за усъвършенстване и развитие на професионалните умения. Така, благодарение на обединените усилия на университета и студентите, още преди дипломирането си, завършващите обучението си млади специалисти получават работни оферти от водещи компании и организации.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11