05 / 2008 - 23/07/2024 05:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

110
Brooke House College

(Дата: 2008-06-03) || (Брой: 05 / 2008) || Автор: ДАРБИМеждународният бординг колеж за средно английско образование Brooke House College се намира в сърцето на Англия и се слави с отличната академична подготовка, която осигурява на ученици от целия свят прием в най-реномираните британски университети. Училището е разположено на час път с влак северно от Лондон в китното и традиционно английско градче Маркет Харбъроу, Лайстершир.

За колежа
За повече от 40 години училището е създало традиции в сферата на академичния дух, гостоприемството и добрата реализация на своите ученици, свързана с факта, че всяка година 98% от обучаващите се продължават образованието си в английски университети. В колежа се обучават ученици от 14- до 19- годишна възраст от различни краища на света, като само около 10% от тях са англичани. Колежът предоставя широк спектър от “GCSE” и “A`level” курсове, както и “University Foundation” програми в областта на бизнеса, икономиката, счетоводството и инженерните науки.

Колежът разполага с три отлично оборудвани лаборатории за практическа работа, компютърна зала, арт студио и библиотека. Настаняването на учениците става по лични предпочитания – в рамките на учебната база на училището или в приемно семейство. Общежитията в кампуса се намират в пет добре оборудвани сгради. Стаите към тях разполагат с дневна, телевизор и видео, кухня и спално помещение с едно, две или три легла. Мястото за срещи на учениците е т.нар. “Games Room”, която разполага с маса за тенис, сателитна телевизия и игри.

За обучението
Характерна черта, отличаваща училището от повечето английски училища, е че Brooke House College остава отворен по време на всички ваканции през учебната година, като учениците могат да останат в общежитията без допълнително заплащане. Осигурени са три хранения на ден по време на учебната година и ваканциите. Освен обучение се предоставя възможност за спорт и различни културно-социални дейности.

Brooke House College предлага пет вида учебни програми:
EFL /Английски като чужд език/ - целодневно обучение по английски език за тези, които искат да подобрят нивото си на владеене на език, за да започнат академичен курс GCSE или А`level.
GCSE / General Certificate of Secondary Education/ - GCSE е изпит, който учениците полагат предимно на 16- годишна възраст и съдържа между четири и осем предмета. Този курс се покрива за една или две години в зависимост от възрастта и академичните познания.
GCE A`level /General certificate of Education – Advanced Level/ - тези курсове са една от квалификациите, признати по целия свят, която води до директно влизане на учениците в университет. Продължителността на курса е две години, като се изучават от три до пет предмета. Курсът е предназначен за 16- годишни ученици.
UFP /University Foundation Programme/ - тази програма е с продължителност една година и представлява ускорен курс, предназначен да помага на чуждестранните ученици да кандидатстват успешно в британски университети.
Лятно училище – освен курсовете през учебната година се предлага и лятно училище по английски език през юли и началото на август всяка година. Часовете по английски на седмица са от 15 до 27 часа. Учениците се настаняват в общежитията на колежа. Курсът предлага комбинация от обучение и забавление.
Darbi College – от октомври 2007г. благодарение на обединените усилия на “ДАРБИ” и Brooke House College, за първи път в България вече се предлага програмата A-level, която дава възможност на българските ученици да получат международно призната диплома, валидна за кандидатстване в най-добрите университети по цял свят.

За стипендиите
а българските ученици Консултантска къща „Darbi-ESH Study Abroad” чрез Brooke House college и тази година обявява конкурс за отпускане на многогодишни стипендии за обучение в колежа от септември 2008 или януари 2009 година. Стипендиите са в размер от 20% до 50% от годишната такса за обучение и настаняване в училището.
На 31 май и 1 юни 2008 година в София ще се проведат конкурсните тестове по английски език и математика, както и събеседване с директора на колежа. Регистрацията на кандидатите за участие трябва да се извърши до 30 май 2008 г. Възрастта на желаещите да опитат силите си в конкурса трябва да е между 14 и 19 години. Стипендиите важат за цялостното обучение на учениците да тяхното завършване.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11