07 / 2008 - 23/07/2024 06:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

126
University of Bedfordshire - Бронзов медал за Департамента по медия и комуникации за 2008 според класацията на вестник 'Guardian'

(Дата: 2008-09-25) || (Брой: 07 / 2008) || Автор: ДАРБИ С всеки изминал ден нараства разнообразието от институции, предлагащи услугите си в сферата на образованието, както в Обединеното Кралство, така и по целия свят. Но рамката се стеснява, когато става дума за престижно и, най-вече, качествено преподаване на знания и умения в различни сфери.

Всеки университет насочва своите усилия в конкретна област на знанието и по този начин постига лидерски позиции в обучението по съответната специалност. Именно в това отношение University of Bedfordshire изпъква пред останалите, защото насочва усилията си към това студентите да получават и придобият познания, надхвърлящи периметъра на специалността, която са избрали.

Университет Bedfordshire разполага с два основни кампуса съответно в Бедфорд и Лутън, както и с широк спектър от факултети и програми, които предлага. Измежду тях особена популярност и интерес в последно време предизвиква департамента по „Media, Art and Design” в Лутън. Освен с отличните съоръжения, обновени програми и професионалното преподаване от практикуващи и утвърдени специалисти, училището е привлекателно за обучаващите се и със своето местоположение, а именно в кампуса в Лутън, който от своя страна е в непосредствена близост до британската столица Лондон – само на 30 минути път с влак. Друго предимство е близостта на кампуса до лондонското летище Лутън, откъдето всеки би могъл да предприеме вълнуваща и най-вече икономична мини почивка.

Всички програми, които училището по Media, Art and Design предлага, са изготвени така, че да разкрият творческия потенциал, заложен в студентите, в динамична среда, отговаряща на реалността, в която ще работят бъдещите режисьори, журналисти, актьори и дизайнери. Програмите са предназначени да посрещнат нуждите на всички студенти и са приспособени да им предоставят необходимите знания и умения за успешната им реализация след завършване на висшето им образование.

Програми “Media”
Повечето от тях комбинират в себе си теоретични и практически методи на обучение. Всеки студент има възможността да разсъждава над конкретен практически въпрос, което е от полза за по-добрата му адаптация като част от екип по управление на медийните комуникации. Работата в екип, която е един от най-съществените аспекти в една медия, насърчава студентите да се справят с проблемни ситуации при наличието на крайни срокове и фиксирани бюджети и да поделят отговорностите като част от екипа.

Програми “Performing Arts”
Обучението по тези програми се фокусира върху модерното изпълнение на дадени произведения, което позволява да се осъществи връзка между танца и театъра като отделни дисциплини и така студентите да се докоснат до множеството случаи, в които те се обединяват. Всички курсове са изготвени така, че позволяват посещението и използването на професионалната театрална зала на кампуса. Курсовете по изкуство са насочени предимно към тренировките и занимания в зала, което позволява на студентите да се обучават в среда, която насърчава практическите умения.

Оценяване и съоръжения
Училището използва набор от начини за оценяване като традиционните есета и изпити, за да бъде разгърнат пълния потенциал на студента. Включени са също презентации, групова работа, писане на доклади, изпълняване на роли, задачи на компютър и работа по режисура.
Училището разполага с голямо разнообразие от съоръжения за нуждите на студентите в различните специалности на факултета. Наличието на Media Arts Centre позволява използването на отлично оборудвани телевизионни студиа, театрални зали, две дигитални радиостудиа, десет видео дигитални зали, два електронни newsrooms, студия за анимация и дизайн, както и мултимедийни зали. Студентите не само ще получат възможността да се обучават в театрално пространство, но и ще могат да представят своите изпълнения в театър.

 Медиен център
Училището в кампус Лутън разполага също така с медиен център, откъдето студентите биха могли да наемат най-новото дигитално оборудване, което
включва камери, MP3 записващи устройства, осветително и аудио оборудване. Всичко необходимо на студента може да бъде наето за едно денонощие или за цял уикенд, което е от голяма полза при изпълнението на практически задачи.

Успехът на дипломираните

Завършилите своето висше образование в Лутън постигат големи успехи и дори слава като телевизионни и радиоводещи, режисьори, графични дизайнери, видео продуценти, интериорни дизайнери, фотографи, сценаристи, уредници на музеи, галерии и критици.

Университетът поддържа дългогодишни връзки и контакти с компании в тази индустрия като JVC, национални организации като BBC и местни вестници, което, наред с близостта до космополитната столица на Англия, е едно от големите предимства за избора на обучение в тази институция. Голяма част от лекторите и академичния персонал са активно обвързани с медийната индустрия от дълги години, като много от тях са работили или продължават да работят в сферата на журналистиката, излъчването на предавания, филми, както и за радио-, телевизионни и новинарски компании от ранга на BBC и Ройтер.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11