08 / 2008 - 03/06/2023 11:54

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

134
University of Hull

(Дата: 2008-11-14) || (Брой: 08 / 2008) || Автор: ДАРБИ

University of Hull е класически английски университет, основан през 1927г. в Хъл. Разположен само на 2.5 часа северно от Лондон с влак, университетът има очарователна атмосфера и академичен дух, подправени с изключително разнообразие от възможности за развитие на отлична професионална кариера.

Градът
Хъл предлага динамична среда на живот, представляваща невероятна комбинация от културни и интелектуални развлечения, търговски центрове, нощни заведения и всичко това на достъпни за студентите цени. В града има по нещо за всеки- за любителите на изобразителното изкуството и театъра -множество музеи, галерии и театри като Hull New Theatre, Hull Truck Theatre, The Museum Quarter; почитателите на спорта могат да се възползват от възможността да практикуват спортове като ръгби, футбол, атлетика.Приятната атмосфера се допълва от често организираните концерти на известни изпълнители, както и от нестихващия нощен живот. В комбинация с красивата природа на местността, характерна за пейзажите на Йоркшир, Хъл представлява мечтана дестинация за студенти от цял свят.

 Политика и цели на University of Hull
Характерно за университета е това, че студентите се поставят на първо място във всяка една област, било то образование, социални грижи, настаняване, професионална ориентация. University of Hull е развиващ се университет, който непрекъснато инвестира в своята материална база и ресурси именно с цел да осигури на обучаващите се пълна възможност за разгръщане на техния потенциал.
За английските мащаби той е среден по големина университет, който предлага голямо разнообразие от бакалавърски, магистърски и докторски програми.
Мисията на университета е да изследва, създава и да координира знанията, да поощрява регионалните, националните и глобални комуникации.Предлаганите курсове на обучение са с доказано качество и напълно отговарят на академичните стандарти. В последното Национално изследване (RAE) на седем от департаментите на университета е дадена най-високата оценка 5, а 70% от преподавателския състав получава оценка 4. University of Hull предлага 2201 курса годишно, от последните нововъведения и специалности до традиционните предмети, както и 400 вида курса за продължаващо обучение.
Университетът е носител на национално признание за успешната реализация на неговите студенти след завършване на курса на обучение, което се дължи на неговата програма, състояща се не само от теоретични предмети, но и от много практически занятия. На студентите се предоставя възможност за натрупване на полезен опит, който се оказва от особено значение при намирането на добра и постоянна работа. Така студентите на университета излизат не просто отлично подготвени в областта, в която са решили да се развиват, но и готови да се сблъскат с предизвикателствата на работната среда. За успеха на тази образователна практика свидетелства и завишеният интерес от страна на бъдещи работодатели към студентите на University of Hull. The Times Good University Guide за 2007 г. сочи,че 64.3% от студентите успяват да се реализират в избраната от тях среда.
Освен отличните условия и грижи, които предоставя, университетът дава на обучаващите се и възможността за работа с екип, ангажиран с изследователска дейност. University of Hull двукратно се е появявал в списъка на Eureka UK за 100-те открития и иновации на британски университети, променили света.

 Кампуси и настаняване
Основният кампус се намира на Cottingham Road в северозападната част на града, докато по-малкият кампус е разположен в близкия Scarborough. В основния кампус се намира Медицинското училище на Hull York – една съвместна инициатива с Университета на Йорк.University of Hull предлага различни варианти за настаняване в зависимост от индивидуалните предпочитания на студентите. Настаняването на студентите се осъществява както в кампусите, така и извън тях. Настаняването в кампусите е базирано на Cranbrook Avenue, Auckland Avenue, Cottingham Road и Taylor Court. Taylor Court се състои от единични, самостоятелно оборудвани апартаменти и могат да приютят 288 студента. Помещенията са разположени преди всичко около самия университетски кампус, както и около зоните на Newland Avenue и Beverley Road на града. Настаняването извън кампусите е базирано в близкото селце Cottingham, с Thwaite Hall и Needler Hall, които са традиционни убежища, както и комплексът "The Lawns".
Цените за настаняването се определят за всяка учебна година.

Студентска общност и социални организации
Студентската общност към университета осигурява пълноценно усвояване на времето на всеки един студент. Сградата, в която се намира, е център на най-разнообразни дейности, както социални, така и развлекателни. На разположение на студентите са кафенетата, баровете, закусвалните, магазините и книжарницата, които представляват част от материалната база на общността. Ръководството на дейността й се осъществява от самите студенти. Една от основните цели на студентската общност е да защитава правата и да следи за интересите на студентите, както и да взема участие в национални и международни кампании.
За обучаващите се се грижи на отличен екип от преподаватели, като същевременно предлага висококачествено социално обслужване, което следи за здравето, комфорта и развитието на студентите.Имате нужда от съвет, помощ за справяне с преподавания материал или просто да поговорите с някого- екипът от професионалисти, които университетът подсигурява е на ваше разположение.

Библиотеки и интернет достъп
Студентите могат да ползват всички удобства и цялата материална база на двете библиотеки на университета- The Brynmor Jones Library и The Keit Donaldson Library. University of Hull разполага с високоскоростна електронна мрежа, която обхваща целия кампус и е свързана с интернет. Всички студенти имат свободен двадесет и четиричасов достъп до компютрите на учебното заведение( 70 на брой).

Чуждоезиково обучение
University of Hull предоставя възможност за езиково обучение в своя езиков център. За нуждите на студентите е предвидена модерна материална база, включваща DVD, компютри, специални кабинети със сателитна връзка с чуждестранни програми. Центърът предлага изучаването и на екзотични езици като японски и арабски.

Спорт и развлечение
Спортът, грижата за здравето и развлеченията заемат важно място в програмата на студентите на University of Hull. Изборът на спортове и развлечения е богат. Студентите могат да упражняват различни спортове и извън кампуса като гребане, скално катерене, скачане с парашут, ски и сноуборд. Целта на университета е да направи физическите занимания достъпни, полезни и интересни за всички.

Чуждестранни студенти
University of Hull приема всяка година над 2000 чуждестранни студенти от над 100 държави. Техният принос към академичния, социалния и културен живот на университета е високо ценен, а постигането на поставените от обучаемите цели е приоритет на учебното заведение. Предимствата на University of Hull в чуждестранното обучение се базират на предлаганите гъвкави модули на обучение, безплатен транспорт, достъпни цени на студентските жилища, помощ при професионалната ориентация и развитие, стипендии, разширено езиково обучение и редица свободно избираеми дейности и развлечения. Университетът организира ден на отворените врати през месеците май, юли и октомври, когато всеки може да се срещне с преподавателите и настоящите студенти и да зададе своите въпроси, да присъства на дискусии по въпросите, които лично го интересуват, да разгледа града и кампусите или да посети сградата на студентската общност.

Кандидатстване
Кандидатстването в University of Hull за редовната форма на обучение се осъществява през интернет чрез университета и Colleges Admissions Service (UCAS). Необходимо е отлично владеене на езика, поради което се препоръчва подготвителният период да започне по-рано. University of Hull предлага еднакви възможности за образование и развитие на всички свои студенти независимо от пол, възраст, етническа и културна принадлежност, религия и социален статус. Целта на университета е да допринесе за възможно най-добрата реализация на своите възпитаници.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11