03 / 2009 - 04/12/2022 04:52

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

166
ISTITUTO MARANGONI – свят, вдъхновен от стила и красотата

(Дата: 2009-03-16) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИ 
 
 
Istituto Marangoni е едно от най-добрите учебни заведения в Европа, елитарно в областта на модата и модния дизайн. Създаден е през 1937г. и за своето 70- годишно съществуване е възпитал три поколения елитни специалисти. Институтът предлага академично образование с високо качество, толерира индивидуалността и изгражда творци в областта на съвременната мода и дизайна. Програмите му дават възможност на студентите да представят спецификата на националното в модата чрез глобалните модни тенденции, представени от  фаворитите в този бранш- Италия, Франция и Англия. В процеса на обучение са включени известни практикуващи дизайнери, експерти по маркетингови проучвания, модни консултанти, професионални фотографи, предприемачи и модни издатели. Всички те съчетават работата си в офисите с тази в студентските аудитории и споделят своя богат професионален опит.
Когато студентите бъдат приети в Istituto Marangoni, те се приобщават към едно космополитно общество, посветено на модата. Всеки носи със себе си своите интереси и чувство за стил, и се обучава по един от двата официални езика на института. Студентите често биват допускани безплатно до различни изложения, модни шоута и партита. Именно тази уникална смесица превръща Marangoni в един от водещите училища по дизайн в Европа.
Istituto Marangoni не само обучава младите хора на дизайн и мода, но също така им предлага и възможността да разширяват знанията си относно различни култури, което е много ползотворно, защото днешните студенти са утрешните колеги в бранша. Институтът оказва съдействие за оптимално развиване на уменията и преследването на успешна кариера. От правенето на изследвания до намирането на работа, младите хора ще имат всички необходимо, за да започнат уверено творческия си път.      
Istituto Marangoni разполага с три кампуса в модните столици: Милано, Лондон и Париж. В процеса на обучение всеки може да се премести от един в друг. И трите кампуса имат високоспециализирана база. Езиците на преподаване са италиански, английски и френски, което създава космополитна атмосфера и обогатява креативността на студентите. Предлагат се тези градове, защото самият живот в тях е обучение. Това са центровете, където работят великите дизайнери, където се диктува модата, където можете да срещнете подходящите хора и да получите добро предложение за професионална реализация. Със своите студенти от 71 държави, Istituto Marangoni е космополитен, точно както заобикалящата го среда.
И в трите кампуса можете да придобиете бакалавърска степен на образование, а магистърска- само в Лондон и Милано. В бакалавърската степен езикът на преподаване е езикът на държавата, в която се намира кампуса. Всеки от кампусите предлага и едногодишни програми, както и езикови курсове. Istituto Marangoni може да помогне на всеки да сбъдне мечтата си, независимо дали е неквалифициран или е професионалист. Предлагат се най-разнообразни курсове по дизайн, креативност, управление.
Ако младите хора желаят да получат завършено обучение и нямат предишен опит, могат да изберат някои от основните или едногодишни програми, които предлага института. Тези програми също им дават възможности да посещават целия курс или част от него в Милано, Париж или Лондон.
Специализираните магистърски програми са създадени за студенти , които вече имат основни познания или опит в интересуващата ги сфера. Това са девет месеца обучение по строга програма, уникална възможност за обучение и последвала професионална реализация в световните столици на креативността, стила и лукса. За да разширява сферата на изучаване на всяка програма, институтът организира посещения, срещи и изложения по време на специфични креативни събития.
Специалностите, които институтът предлага, са представени по кампуси и програми:
       Милано- базисна програма (бакалавърска степен)- моден дизайн; моден бизнес; модна стилистика; вътрешен дизайн; графичен дизайн; дизайн на продуктите;- едногодишни програми- моден дизайн; текстилен дизайн и дизайн на продукти; вътрешен дизайн;- магистърски програми-моден дизайн; модна стилистика; модни аксесоари; модни ревюта; мениджмънт; модни покупки; вътрешен дизайн; дизайн на продукта.
      Лондон- базисна програма (бакалавърска степен)- моден дизайн; моден бизнес; модна стилистика; вътрешен дизайн; графичен дизайн;- едногодишни програми- моден дизайн; вътрешен дизайн;- магистърски програми-моден дизайн; модни ревюта; мениджмънт; модни покупки;
      Париж- базисна програма (бакалавърска степен)- моден дизайн; моден бизнес; модна стилистика; вътрешен дизайн;- едногодишни програми- моден дизайн.Ако модата е вашата страст, то Милано, Париж и Лондон са идеалното място за живот за вас. Административните офиси на института ще ви помогнат да се установите и да устроите добре ежедневието си в тези космополитни градове.
Допълнителна информация за условията за кандидатстване по описаните специалности можете да получите в личен разговор с консултантите на Darbi-ESHSA-Представител на Istituto Marangoni на телефон 02/988 0340 или e-mail: eshsa@eient.bg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11