04 / 2009 - 23/07/2024 04:33

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

177
Сърцето на Саксония-Middlesex University

(Дата: 2009-04-17) || (Брой: 04 / 2009) || Автор: ДАРБИ 
 
Middlesex University е създаден през 1880г., но получава статут на  университет през 1992 г. На староанглийски името му означава „центърът на Саксония”. Днес той е един от най-големите университети във Великобритания. Разположен е в Северен Лондон. Известен е с новаторския подход към висшето образование. Поддържа   високи стандарти в преподаването и обучението, както и тесни връзки с търговските, политическите и обществени среди на Лондон и с редица международни институции. В Middlesex University се обучават най-много чуждестранни студенти в сравнение с останалите учебни заведения в Англия. Младите хора имат чудесната възможност да преминат практика, така че завършвайки академична степен, те да могат да впишат в своята автобиография и стаж по специалността. Учебната институция им предоставя и възможността да учат един семестър в друга държава. Подписани са споразумения с 250 университета от цял свят.
Middlesex University е наистина „международна” институция, въпреки че е изцяло Британска, финансирана от британското правителство. Ако се върнем назад към 80-те години на ХХ век,ще видим, че Middlesex Polytechnic (както се казва тогава) е пионер в разработването и прилагането на програмите за Европейски обмен. Тогава той е наречен Европейски университет и репутацията му се издига главно заради международните му отношения и новаторския подход към висшето образование. Във време, когато степените по бизнес тъкмо се развиват в САЩ, а в Европа са истинска рядкост, Middlesex University предлага на студентите от Франция, Германия, Италия и Испания възможност да участват в радикално нови програми по мениджмънт и бизнес, структурирани специално за европейския пазар.От друга страна, това даде възможност на много британски студенти да обменят опит със своите европейски колеги. Много от тях прекараха една година или семестър в различни европейски столици, изучавайки икономически науки в един по-различен в културно отношение контекст, обогатявайки чуждоезиковите си умения и откривайки нови хоризонти.
Днес в Middlesex university можете да изучавате Международен бизнес- мениджмънт на Китай без да е необходимо да сте китаец, просто да искате да знаете как китайците организират своя бизнес. В същото време съществуват възможности за обучение по специалности като: Европейска криминология, Театрална режисура в Тайланд, Традиционна китайска медицина плюс голямо разнообразие от филологически  специалности.
Университетът има пет кампуса, като всички се намират в Северен Лондон. Някои от тях са архитектурни забележителности. Те разполагат със собствена база за обучение и настаняване, културен център, спортни комплекси и съоръжения.
Тенденцията е дейността на университета да се концентрира в кампус
Hendon.
Middlesex University има 4 департамента:
Ø Департамент за изкуство и педагогически науки
Ø  Бизнес департамент (Middlesex University Business School)
Ø  Департамент за компютърни науки
Ø  Департамент за социални науки и медицина
Университетът се отличава с гъвкава модулна програма, която дава възможност за  комбиниране на различни предмети и специалности: бизнес и право, компютри и мениджмънт, медии и литература или чужди езици и др. Всеки департамент предлага широк кръг от бакалавърски, магистърски и докторски програми.
Middlesex university има също уникално лятно училище, което предоставя възможност за всеки желаещ да се докосне за няколко седмици до университетското образование във Великобритания. То е едно от най-популярните места за чуждестранните студенти и привлича около 1500 студента от над 80 страни по света.
Студентите, които искат да изследват изучаваната от тях област в различен аспект, могат да участват в международните обменни програми. Други, които предпочитат да изпробват конкурентноспособността си в реална работна среда, могат да кандидатстват за престижни стажове в правителството, бизнеса, здравеопазването, образованието и множество неправителствени организации. Местоположението на университета в Лондон дава множество предимства, освен възможността за избор сред изобилие от организации, осигуряващи вълнуващ и ценен опит. А някои студенти имат възможност дори да проведат стажа си в чужбина – естествено в организации, където университетът лесно може да ги настани и контролира успешно.
Учебното заведение разполага с 13 общежития и възможност за настаняване в частни квартири. Общежитията имат удобни транспортни връзки до центъра на града. На студентите се предлага удобно настаняване в единични стаи с достъп до интернет и собствена баня и тоалетна. Полагат се всички усилия, за да се внедрят технологии, предоставящи на учащите се лесен и бърз достъп до информация. От подаването на документи по интернет до четенето на лекции „online” университетът постоянно търси нови начини да осигури на възпитаниците си повече свобода вместо да се редят на дълги опашки или да зависят от различни служители за получаване на информация.
Вероятно най-важният аспект на образованието в чужбина е възможността да се запознаеш със студенти от десетки различни държави, да опознаеш нови култури и да създадеш приятелски контакти за цял живот. В Middlesex University съществува деен студентски съюз, който организира множество прояви в рамките на университета и извън него.
Спортът играе много важна роля в университетския живот. Спортният институт в Middlesex University организира широк кръг спортни дейности с професионални треньори и инструктори. Разработва и спортни образователни програми и изследвания.
Middlesex university има собствена база в Дубай, Обединени Арабски Емирства, а в партньорство с други организации обучава над 5000 студента в Хонг Конг, Кайро, Атина, Кипър, Унгария и др. Тази международна мрежа прави Middlesex University наистина глобален университет.
Middlesex University предлага вълнуващи и новаторски програми, отлична база и завладяваща академична атмосфера. Три пъти е носител на Годишната кралска награда, два пъти- носител на Наградата на Хилядолетието на Съвета по дизайн, а през 2003 година университетът получава Кралската награда за предприятие. Към всичко това смело могат да се прибавят и високите оценки за наличните източници за обучение и подкрепа на студентите.
За лична консултация и насоки можете да се свържете с партньора на Middlesex University - Консултантска къща за образование в чужбина “ДАРБИ” в София, на телефон 02/988 0340 или чрез електронната поща на адрес: eshsa@einet.bg  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11