09 / 2009 - 28/01/2022 19:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

220
Fontys – европейски университет по приложни науки

(Дата: 2009-11-16) || (Брой: 09 / 2009) || Автор: ДАРБИ
 Fontys е водещ европейски университет по приложни науки. Разположен е в южната част на Холандия в близост до границата с Германия и Белгия, в един от най-динамично развиващите се региони в Европа.
Fontys е най-голямото висше учебно заведение в Нидерландия. Основният акцент в обучението пада върху използването на съвременни методи, които имат за цел тясното взаимодействие с обществото и развиването на различни лични качества. Обучението се осъществява на малки групи, което дава възможност за качествено усвояване на знанията.
Университетът обръща особено внимание на прилагането на теорията в практиката. Той предлага разнообразни стажантски програми в рамките на изучаваната специалност. Предлаганите бакалавърски и магистърски курсове са изготвени на базата на стриктни периодични проучвания на динамиката на трудовия пазар.
Най-големите кампуси на университета са разположени в градовете Айндховен, Тилбург и Венло. Във всеки един от тях студентите имат възможност да се потопят в интернационална среда, която допринася за обогатяването на социалния им опит. Повече от 3 500 от общо 35 000 студенти в учебното заведение са представители на над 70 страни от цял свят, като най-голям дял имат студентите от Германия. Много от тях са приети като студенти по различни програми за обмен или са приети в програми с преподаване на английски език, предлагани съвместно с многобройните университети- партньори на Fontys.
Преподавателите окуражават своите студенти активно да развиват качествата си и чрез организацията на международни стажове и програми на разменни начала благодарение на партньорските си взаимоотношения със стотици университети и компании по цял свят. Реализацията на студентите е улеснена и от специалното приложение, което всеки успешно завършил получава към дипломата, в което подробно е описано какво представлява полученото образование. По този начин работодателите в Европа, а и в цял свят имат възможност да оценят квалификацията на кандидата.
Fontys предлага в своите кампуси бакалавърски програми с преподаване на датски, немски или английски със средна продължителност от 4 години. Специалностите са в следните сфери :

-Здравеопазване
-Социални дейности
-Педагогика
-Икономика и бизнес
-Науки и технологии
-Изящни и сценични изкуства

Предлаганият списък и интерес към магистърските програми нараства непрекъснато. В повечето случаи се изисква опит в съответната област. Продължителността на отделните програми може да варира от една до две години. Най-често периодът на обучение е между година и година и половина.
Университетът предлага и възможности за програми, изцяло на английски език, които предвиждат частична заетост на студентите по време на обучението :

-Магистър по бизнес администрация
-Магистър по архитектура
-Магистър в областта на специалната педагогика
-Магистър по урбанизъм
-Магистър по хореография

Условия за прием :
За кандидатстване в  бакалавър е необходимо да се представи диплома за средно образование, а за магистърските програми се изисква диплома за бакалавър в съответната област.

Сертификати за програмите с преподаване на английски език:
За бакалавърските и магистърските програми е необходим сертификат за IELTS с минимален резултат от 6.0 (минимум 5.0 на всеки един от компонентите на изпита) или TOEFL iBT  с минимум 79 точки, като за магистърските степени всяка специалност   поставя свои собствени условия за прием, различни от обявения минимум.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11