1 / 2010 - 23/07/2024 05:37

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

243
Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” - Януари 2010

(Дата: 2010-01-18) || (Брой: 1 / 2010) || Автор: Дарби

  Можете да се регистрирате за
Европейското изложението тук

30.01.2010г. от 11.00ч. до 19.00ч. в хотел „Радисън”, София 31.01.2010г. от 11.00ч. до 16.00ч. в хотел „Радисън”, София
02.02.2010г. в гр. Варна 

Организатор: Консултантска къща „Дарби” 

Началото на Новата година отново ще бъде ознаменувано от най-голямото изложение за образование в чужбина, организирано от Консултантска къща „Дарби”, което ще предостави на всеки желаещ качествена и пълна информация за възможностите за обучение в чужбина.Януарското издание на изложението „Отворени врати за образование в чужбина” се организира за пета поредна година и отново ще поднесе приятни изненади на всеки посетител.

При подготовката на предстоящото изложение „Отворени врати за образование в чужбина” Консултантска къща „Дарби” по традиция си поставя високи и амбициозни цели. Преди всичко е необходимо да се покаже на посетителите какво означава качествено образование и какво качество на услугата, свързана с образование в чужбина, трябва да търсят. От друга страна пред всеки заинтересован трябва да се очертае ясно пътят, който той трябва да премине, за да постигне своите цели като се започне от езиковото обучение, премине се през средното образование и се ориентира към определена специалност за придобиване на висше образование.

Януарското изложение от 2010г. има за цел да представи цялостна картина на възможностите за обучение в чужбина чрез трите основни сектора: езикови курсове, средно и висше образование.

Прогнозните резултати за тази година показват нарастване на желаещите да се включат в езиково обучение в чужбина. Консултантска къща “Дарби” подготвя в рамките на изложението „Магазин за езиково обучение, курсове и ваканции”. Всеки записал се ще ползва намаление, отстъпки, а за тези, които доведат и свои приятели или се запишат групово се предвижда стипендия от 500 евро. В рамките на изложението ще можете да се срещнете и с представители на такива известни езикови центрове като  Cambridge Education Group-Великобритания, Dilit-Италия и др.Намерете вашата дестинация, определете вашите изисквания, планирайте езиковото си обучение с помощта на „Дарби” и се възползвайте от промоционалните предложения.

За улеснение на кандидатстудентите, повишаване тяхната информираност и подпомагане техния правилен избор Сектор „Висше образование” също е подготвил сериозна програма. По време на изложението ще се проведат презентации във вид на семинари. На изложението ще бъдат представени чуждестранните партньори на „Дарби” от над 10 държави от Европа и Америка- Великобритания, Дания, Холандия, Франция, Белгия, Швейцария, Германия, Австрия, Италия, Кипър, САЩ и др.Ще можете да се срещнете с представители на такива реномирани учебни заведения и институции като  IED Istituto Europeo di Design-Международен, Istituto Marangoni-Международен, European University-Международен, American Intercontinental University-Великобритания, Bad Honnef · Bonn-International University of Applied Sciences-Германия, FH JOANNEUM - University of Applied Sciences-Австрия, International Business College, Denmark-Дания, INHOLLAND University of Applied Sciences-Холандия, Wetsus Academy-Холандия, IHTTI-Швейцария, Business and Management University-Швейцария,  IESEG School of Management Lille-Paris-Франция, L`Institut francais към Посолството на Франция в България и др.

За първи път на това изложение ще участват елитни университети от Швеция, Турция и Абу Д`Аби.

Някои от университетите ще предоставят стипендии, предназначени за българи в размер от 50 до 100% от таксата за обучение. Консултантска къща “Дарби” също обявява стипендия от 1000 евро за един кандидатстудент, записан за придобиване на висше образование в неин партньорски университет в чужбина.

Започват записванията за университети в Холандия и Дания. На изложението ще можете да се срещнете с директорите на учебните заведения, а желаещите да се запишат за обучение в Холандия или Дания могат да го направят директно като могат да избират от над 70 различни специалности. Изберете държавата, в която искате да продължите образованието си, изберете специалността и попълнете празнотите във вашите представи!

Според проучване, направено от консултантска агенция „Дарби”, за последната година, родители и деца все повече предпочитат средното образование извън България. За последната година е констатиран 60% ръст на заминаващите за чужбина ученица. Родителите изпращат най-често децата си в международни училища в Англия, Италия, Швейцария, Ирландия и САЩ. Те, обаче, срещат най-сериозни трудности при избора на учебно заведение.

Според данните, най-голям интерес за 2008г. и 2009г., родителите проявяват към средните училища в Англия, където са и едни от най-добрите университети в света за продължаване на образованието. Данните се потвърждават и от проучването на Дарби сред чуждестранните й партньорите, като най-голям среден ръст на прием на български ученици бележат английските средни училища – 15 – 20%.  

Предимно деца от столицата заминават да учат в чужбина, информацията от проучването на „Дарби” показва, че съотношението на заминаващите от София и градове извън столицата е 4:1 в полза на София. Същото е и съотношението на заминаващите по критерий момчета:момичета – 4:1 в полза на момчетата.

40% е ръстът, за 2009г. спрямо предходната 2008г., на най-предпочитана програма за обучение от родителите и децата - т. нар. A Level (Advanced Level). Сертификатът Advanced Level е световно призната диплома за средно образование, приета за “златен стандарт” за прием  в топ университетите по света. Програмата съответства на английското kолежанско образование и нормално се покрива в последните две години от средното образование в Англия. 

Предпочитанията за програмата GCSE (General Certificate of Secondary Education), стандартен сертификат, който се издава след 10 клас, също бележи доста висок ръст  от 75% при сравнение на резултатите между 2008г. и 2009г.         

При избора на вида чуждестранно училище вариантите се свеждат до два основни - международни бординг училища и традиционни бординг училища. Интересът е значително по-голям към международните бординг (пансионатни) училища, тъй като те осигуряват на децата международна среда по време на обучението.

С цел да отговори на повдигнатите от проучването проблеми сектор “Средно образование” подготвя специален „Семинар за родители”, който ще се проведе в неделния ден и на който ще се разискват предимствата на средното образование в чужбина, условията за обучение и живот в пансионатните училища и помощта, която Консултантската къща може да окаже при реализиране на такава цел. Ще се осъществят и лични срещи с представители на водещи бординг училища като Brooke House College-Великобритания, St. Michael's College-Великобритания, International College Sherborne-Великобритания, Concord College-Великобритания, Rossall School-Великобритания, Institut auf dem Rosenberg-Швейцария, Darbi College- България и др. Проявете отговорност към бъдещето на вашите деца, изберете качествено средно образование за тях, осигурете си спокойствие, когато изпращате детето си в чужбина с подкрепата на „Дарби”.

Януарското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” отново защитава името на „Дарби” като един от лидерите в областта на образованието в чужбина. На него ще можете да се запознаете с възможностите за обучение в над 250 учебни заведения от над 15 държави в Европа и света.

Всеки посетител ще може бързо и лесно да се ориентира към получаване на онази информация, която му е нужна. За това ще се погрижи екипът на „Дарби”, който е доказал своите организаторски способности и винаги е успявал да осигури максимален ред и спокойствие при провеждане на изложението.

На добър час на Януарско издание на изложението „Отворени врати за образование в чужбина”!

   

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11