6 / 2010 - 16/08/2022 04:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

283
Saxion University

(Дата: 2010-06-16) || (Брой: 6 / 2010) || Автор: Дарби Университетът по приложни науки Saxion е разположен в източната част на Холандия (до границата с Германия) като има кампуси в три живописни града – Deventer, Enschede и Apeldoorn. В него се обучават близо 23 000 студенти, а 2000 от тях са чуждестранни. В редиците му се открояват представители на над 55 страни, сред които Индия, Индонезия, Бразилия, Виетнам, Руанда, Япония, Тайван, Китай, Русия, Норвегия, Унгария, Естония, Турция, Литва и др. Атмосферата, която витае, е приятелска и отворена към многообразието от култури и традиции.

Eдно от нещата, които правят университета изключително атрактивен и популярен е възможността да се прехвърлите в изучаваната от вас програма през последната си година и така да получите дипломата си за бакалавърска степен от Saxion. Друго безспорно преимущество е стратегическото географско разположение – в една бързо развиваща се икономическа зона между Берлин и Амстердам, криеща огромен потенциал за бързо израстване в кариерата. Учебното заведение е изковало и поддържа тесни и силни връзки с редица институции, компании и организации, като има партньори на 4 континента – Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Освен това, за всички желаещи мигновено да се потопят в професионалния и бизнес свят- Saxion осигурява трудов стаж за завършилите под формата на програма за обучение.

В центъра на образованието в Saxion University са поставени студентите, а фокусът пада върху интензивните практически упражнения и развиването на професионални умения. Набляга се на независимостта и всеки сам носи отговорност за напредъка си в учебния процес. Това, разбира се, не изключва ролята на преподавателите и наставниците, повечето от които имат многогодишен опит в професионални организации, и са винаги насреща да помогнат и дадат съвет. Обучението е на английски и дипломата е призната както в Холандия, така и по цял свят, което значително улеснява студентите при кандидатстването им за работа и реализацията им в една все по-конкурентна среда. В допълнение, всички програми са ориентирани към международното поле на изява и изтъкват значимостта на европейката и световна перспектива.

В момента, в който избирити този университет, пред вас се разкрива изобилие от примамливи опции: има над 30 бакалавърски и магистърски програми, вариращи от бизнес до технически специалности; налице са подготвителни и кратки курсове, както и програми за  четвъртата година от бакалавърската степен (отворени за всички, които искат да получат дипломата си от Saxion, макар и предните 3 години да са посещавали учебно заведение в родната си държава). Сред кратките курсове изпъкват: Оценка на влиянието върху околната среда, Управление на човешките ресурси, Интегрирано управление на водите и Устойчив международен бизнес. Ако се чувствате готови за бакалавърска степен, то може да избирате от: Физиотерапия, Туризъм и Управление на отдиха, Международен бизнес и мениджмънт, Хотелиерство, Изкуства и Технологии, Електроинженерство и др. Решилите да се прехвърлят за последната година, могат да го напряват в една от следните специалности: Предприемачество, Маркетинг, Градско и регионало планиране, Урбанизация и дизайн, Управление на текстилните тъкани, Управление на съоръженията, както и във всички програми, включени в редовната 4-годишна бакалавърска степен. И накрая: Упрвление на недвижимото имущество, Бизнес мениджмънт, Мениджмънт, Науки за околната среда, Опазване на природата и биологичното разнообразие, Градско и регионално планиране и Управление на съоръженията , са магистърските програми, които университетът предлага.

Не изпускайте възможността да подадете документите си за Saxion University чрез ДАРБИ до 1 август 2010 г. Още повече, че като студент от страна-член на ЕС, може да кандидатствате за студентски заем или дори стипендия, отпускана от холандското правителство.

През тази година Saxion University и Висшето училище за застраховане и финанси сключиха договор за сътрудничество. За тези, които не се чувстват готови да заминат за чужбина от първата година на висшето си образование, се предлага тригодишно обучение във ВУЗФ и една година в Saxion University по специалността маркетинг.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 03 40 или на e-mail& eshsa@einet.bg. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11