7 / 2010 - 23/07/2024 05:37

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

296
Workshop за бъдещите студенти в елитните университети в чужбина

(Дата: 2010-09-13) || (Брой: 7 / 2010) || Автор: Дарби През 2009г. стартира инициатива на Консултантска къща „Дарби”- Workshop за кандидат-студенти. Основната й цел е предоставянето на практическа информация за начините за кандидатстване в чужбина. През 2010г. тази инициатива не само ще бъде продължена, но и ще бъде направено необходимото тя да бъде достъпна за повече кандидат студенти от цялата страна.

Работната среща в София ще се състои на 18 септември от 10.30ч. в хотел Радисън. На другия ден-19 септември, тя ще бъде проведена от 10.30ч. и в хотел Тримонциум, Пловдив. Всеки, който има желание да се включи в Workshop може да се регистрира предварително за участие в сайта на Консултантска къща „Дарби” или да го посети на място.

Кандидатстването в чужбина изисква определени познания и умения. Преди всичко особено важно е да направиш правилен подбор на учебни заведения, пред които да представиш своята кандидатура. Той трябва да е съобразен не само с желанията, но и със собствените възможности. Това е трудно и отговорно решение, от което зависи вашият успех. В това отношение насоките на специалист са незаменими.

На базата на своя опит екипът на Консултантската къща констатира: липса на достатъчно качествена и коректна информация за европейските образователни системи; от това произтича липсата умения за правилна подготовка на необходимите стъпки за успешно кандидатстване в чужбина. Изхождайки от тези изводи, организаторите поставят акцента именно върху практическите занимания и възможността да се придобият ценни за кандидатстване в чужбина умения.

През тази година вниманието е насочено към работа на място по цялостния процес на кандидатстване и включва

Ø      Разглеждане на необходими документи и класиране на университетите Ø      Регистрация в UCAS

Ø      Представяне на изпитите на Oxford, Cambridge, LSE
Ø      Проверка на езиковата компетентност и при необходимост записване за курсове IELTS и  TOEFL
Ø      Възможност за взимане на матура А Level по един предмет
Ø      Среща с консултантите в направления Великобритания, Холандия, Франция, Белгия, Германия, Австрия

Консултациите и презентациите по представените теми са напълно безплатни.

Не е за пренебрегване, напротив-дори е препоръчително да се възползвате от възможността да се включите в  семинарите. В тях ще се разгледат сериозни въпроси, които ще наречем „препъни камъни” за изработването на Мотивационно писмо, Препоръка, Портфолио.

Безспорно подготовката на портфолио, както и писането на мотивационно писмо /есе/ са сред най-трудните задачи пред кандидат студентите. За да се подпомогне тяхната работа и да се повиши конкурентността им Консултантска къща „Дарби” организира разяснителни семинари. На тях Вие не само ще получите полезна информация, но можете да поставите и въпросите, които Ви вълнуват

След провеждането на работните срещи всички участници в тях ще могат да получат допълнителна информация в офисите на „Дарби”. Така ще можете да обсъдите с консултантите на „Дарби” въпросите, които са възникнали във Вас след като сте се запознали с първоначалната информация. Важно е предварително да се обадите, за да заявите желанието си за среща. Така ще можете да разчитате на персонално внимание към Вас и Вашите въпроси. 

За повече информация можете да се обадите на телефон 02/988 03 40 или да посетите сайта на „Дарби”  www.darbi.eu.

  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11