04 / 2007 - 23/07/2024 05:57

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

39
SOUTHAMPTON SOLENT UNIVERSITY

(Дата: 2007-04-07) || (Брой: 04 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Southampton Solent University e един от най-динамичните и модерни университети във Великобритания. Въпреки че е сравнително млад университет, той е успял да си извоюва славата на образователна институция, успешно комбинираща академичното обучение с професионална реализация. По този начин Solent University дава на студентите си най-добрия старт за бъдещата им кариера.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Университетът
Отличава се с портфолио от програми и курсове по бизнес, технология, корабоплаване, медии, изкуство и общество. Студентите получават знания както за последващата им кариера, така и за живота като цяло.
Southampton Solent University е място, където студентите получават високо качествено образование в една дружелюбна и приятелска среда. В университета се обучават много международни студенти с различен произход. Независимо от курса, нивото или нуждите, всеки може да стане част от семейството на Solent University.
Мисията на университета е: “Да бъдем достъпен и креативен университет, посветен на образованието и прилагането му в практиката, като работим с цел успешна реализация на студентите ни, персонала и обществото.”

Градът
Southampton се намира на южното крайбрежие на Англия, само на един час път с влак от Лондон. Разполага с удобни връзки до пристанища, както и до летищата Heathrow и Gatwick. Университетът заема централно положение в града, близо до центъра и паркове.
През последните години, Southampton се превърна в оживен, космополитен център на културни събития, забавления, нощен живот и шопинг. Гордее се с историята и наследството си като в същото време се развива и процъфтява като съвременен център - средновековните стени са сгушени между модерни сгради и създават уникална гледка.
Градът е известен морски търговски център-пристанище, но и дом на някои от съвременните яхти, моторни лодки и лайнери.

Нощен живот
Градът е ориентиран към студентите, като над 30 000 млади хора се обучават в двата университета в Southampton. На територията на града има много ресторанти, кина, театри, клубове и барове, всички разположени в непосредствена близост до университета и общежитието към него.
Измежду трите кина, Harbour Lights Picture House е мястото, което всеки киноманиак си заслужава да посети. Там може да се наслади на огромно разнообразие от филми - от Bollywood до чуждестранни филмови фестивали.

Околностите
Southampton се намира в район, богат на история, известен с красивата си природа и очарователно крайбрежие. Winchester e прочут катедралски град, докато Portsmouth е известен с дългото си морско минало. New Forest се намира близо до Southampton и предлага разнообразие от възможности за разходки, яздене на коне или каране на колело сред красива природа.

Шопинг
Впечатляващият West Quay Centre ще задоволи и най-взискателните изисквания със своите над 100 маркови магазини. В града има още два мола, както и много независими и специализирани магазини.

Спорт и забавление
Има много възможности за практикуване на различни спортове – St.Mary’s Stadium за футбол, Rose Bowl – за крикет. Градът е домакин на много състезания с яхти и моторни лодки. Около него са разположени многобройни центрове за забавление, включително и плувен комплекс и центъра на града, където за студентите на Solent University има преференциални цени.

Ключови фактори:
- Solent University e оценен с отличие от Quality Assurance Agency for Accountancy, Business and Management;
- Уникално морско портофлио и международно признание от морската индустрия;
- Един от основните университети, даващи HND за Великобритания;
- Възможност за продължаване на обучението за бакалавърска степен за млади хора, притежаващи HND;
- Избираеми, кариерно насочени, курсове;
- Съвременна, удобна и оживена среда;
- Висок процент успеваемост на завършилите Solent University.
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11