2/2012 - 23/07/2024 05:22

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

436
Istituto Europeo di Design

(Дата: 2012-02-14) || (Брой: 2/2012) || Автор: ДарбиМеждународна мрежа за висше образование по Дизайн, Мода, Визуални комуникации и Мениджмънт в креативната индустрия

 IED възниква през 1966 година, по интуитивната преценка на президента си Франциско Морели. През годините на своето съществуване се утвърждава като 100% италианска запазена марка за качествено обучение в сферата на дизайна.

IED далеч надхвърля представата за учебно заведение – това е международна образователна институция, където изграждането на младите професионалисти се осъществява най-вече чрез методите на практическо приложение на наученото и разработването на нови възможности. Благодарение на нестихващия стремеж към иновации, това се оказва мястото, където се създава едно ново поколение дизайнери, творящи в най-различни области – генератор на уникални идеи, който развива креативността, чрез голямо разнообразие от бакалавърски, магистърски и квалификационни програми.

В пряко допълнение към основния образователен процес е създадена паралелна възможност за срещи и обмен на опит, и идеи. Студентите изграждат у себе си дълбоко чувство на принадлежност към общност, в която са представени множество култури и начини за възприемане на света. Чисто формално IED участва в Cumulus – Международна асоциация на университетите и колежите по арт, дизайн и медия, и има солидни отношения с множество университети и международни академични асоциации, в това число: Erasmus, Socrates, ELIA, IAA, FIYTO, IIE, EAIE и MEC в Бразилия. Широката основа на сътрудничество предоставя на студентите още по-голяма възможност за академичен обмен.

Високото качество на академичното и професионалното обучение са едни от основните стимулатори за икономическия растеж. Ако обществото желае да постигне качествено развитие, да окуражи иновациите и да разшири дела на проучванията, то партньорството между академичните структури и частния и държавен сектор на индустрията са от изключително значение. В тази връзка, всяка година, повече от 200 фирми партнират по различни начини на студентите обучаващи се в Istituto Europeo di Design, както в национален, така и в международен мащаб. Сред партньорите на IED през последните години са световно известни имена като: Apple, Blackberry, Campari, Ferrari, Fiat, Lancia, Lego, LG, Hitachi, Nike, Nivea, Philips, Volkswagen, Whirlpool, Benetton Group, Bread & . ..

Матрицата на дизайна придобива конкретна форма в четирите департамента на IED:

  • IED Design
  • IED Fashion
  •  IED Visual Communication
  •  IED Management

Всяко от училищата е абсолютно независимо, а онова което обединява отделните департаменти е общия знаменател на дизайн културата и споделените принципи на вдъхновение.

IED предоставя на студентите си всички основни предимства характерни за водещите институции в бранша. Сред тях с особена стойност в съвремието ни са предимства като:

  •  Възможност за създаване на връзки с колеги от различни страни и култури;
  •  Взаимодействие с умели професионалисти в различни области;
  • Досег със световни образци в изобразителните изкуства, киното и архитектурата;
  • Активно участие в работни срещи и семинари с международно утвърдени професионалисти.

Повече подробности за предлаганите програми за обучение и сроковете и процедурите за кандидатстване, можете да научите от консултантите на ДАРБИ на телефон 02/9880340 и електронен адрес: eshsa@einet.bg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11