3/2012 - 19/05/2022 08:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

444
Business & Hotel Management School

(Дата: 2012-03-15) || (Брой: 3/2012) || Автор: ДарбиTрадициите на швейцарското образование и предимствата на международната среда

 

Business & Hotel Management School (BHMS) се намира на брега на езерото Люцерн, в сърцето на града, който е една от най-предпочитаните планински туристически дестинации. В университета се обучават студенти от над 40 националности, всяка от които допринася  с уникалната си култура. Това, което ги обединява е общата цел, която са си поставили, а именно амбицията да се реализират успешно в сферата на туризма и хотелиерската индустрия. Абсорбирането на този огромен културен обмен е предпоставка за формирането на бъдещи лидерски умения в сектора, работещ изключително на интернационално ниво.

Основен език е английският, но в духа на между-културния обмен, се изучават още немски и френски език, необходими за успешно развитие в туристическия сектор. Възможността да се използва немски език в реална среда по време на практическите проекти е от особено значение за подготовката на бъдещите специалисти.

Мобилността на обучението в BHMS не спира до тук; университетът организира периодично свободно-избираеми и задължителни образователни пътувания по време на академичната година. Целта на тези пътувания е студентите да се запознаят с швейцарските и европейските традиции и начин на живот, но и  да черпят информация от източника и да се озоват в подходящата бизнес среда.

Университетът се е погрижил и за ежедневните удобства. Едно от предимствата му е и неговото разположение.Университетската сграда се намира в центъра, до главната железопътна гара и до Radisson BLU Hotel. Студентското общежитие всъщност е три звезден хотел, намиращ се на 15 минути от университета. В нея има ресторант, компютърна лаборатория, кулинарна лаборатория, както и множество учебни пособия.

Тази среда отговаря напълно на програмите, които университетът предлага: 
 • Hospitality Management Bachelor Degree
 • MBA in Hospitality Management
 • MBA in Global Management
 • Culinary Management ( нова програма)
 • MBA in hospitality and Global Management ( нова програма)
 • Post Graduate Diploma in Hospitality Management

Университетът предлага и възможност за придобиване на различни степени и сертификати:
 • Advanced Diploma in Culinary Management ( 2 години)
 • Diploma in Culinary Management ( 2 години)
 • Associate Degree in Culinary Entrepreneurship ( 12 месеца)
 • One-year Diploma Program in Hospitality Management
 • Two-year Higher Diploma Program in Hospitality Management

 Желаещите да се запишат в по-горен семестър в специалността Hospitality Management трябва само да имат необходимите кредити и да посетят  60 – часовия Hospitality Management Bridging Course.
Важна интегрирана част от обучението е практиката в реална работна среда. Всяка година студентите участват в  професионално, практическо обучение, което им се заплаща средно между 1200/ 1400 франка на месец.

Обучението и навлизането в кариерата вървят ръка за ръка, а издържалите особеностите на швейцарската бизнес среда, са готови за първите стъпки в кариерата си. Университетът поддържа партньорства с високо квалифицирани агенции и фирми, които познават местния пазар и са готови да помогнат в кариерата на изявените студенти.
Не на последно място е и предимството на цялостната обстановка, която изисква и винаги добре подбран бизнес дрес-код, добри маниери и подходящо поведение, с което BHMS гради традиции в подготовката на качествени кадри за бъдещи ръководни позиции.

За повече информация можете да се обадите на телефон 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11