5/2012 - 09/12/2021 16:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

462
Отворени врати за висше образование във Франция, Белгия, Люксембург

(Дата: 2012-05-15) || (Брой: 5/2012) || Автор: ДарбиНа 10.06.2012г. в офиса на Консултантска къща „Дарби”-ул. „Алабин” № 2 от 10.00 до 14.00ч., ще се проведе Ден на отворените врати за висше образование във Франция, Люксембург и франкофонските университети на Белгия. Всеки посетител ще получи безплатна консултация за възможностите за кандидатстване, а за желаещите да се възползват от услугите на „Дарби” е предвидена 10% отстъпка от пакетната цена на фирмата.

На пръв поглед изглежда, че този ден, посветен на франкофонското висше образование се появява късно в календара, но той ще задоволи интереса както на закъснелите за кандидатстване във Франция настоящи абитуриенти, на насочилите се към Белгия или Люксембург, така и на желещите да кандидатстват в тези държави през следващата учебна година. 
През месец юни ще излязат резултатите от първото и второто класиране по  Admossion Post Bac във Франция. За третото класиране има възможност пропусналите да направят регистрация да се включат в кандидатстудентската кампания. Резултатите ще излязат до началото на месец юли. Университети, които осъществяват прием за граждани от Европейския съюз извън посочената процедура, също имат срокове, които позволяват и по-късно кандидатстване.

Кандидатстудентската кампания на Белгия вече започна. Подготовката на необходимите документи е в разгара си. Тъй като процедурата там е даста сложна, необходимо е да се направи сериозен анализ на възможностите и да се предприемат навреме нужните действия. Белгийски франкофонски университети имат не по-малък международен престиж от френските и предлагат качествено образование в широка палитра от специалности. Те са предпочитани от кандидатстващите, които знаят добре френски език, но не разполагат със сертификат за това. Край ният срок за подаване на документи, зависи от конкретната ситуация, но може да бъде посочена датата 15.юли.

Люксембургският университет предлага специалности, които се изучават на минимум два езика. Според преобладаващия процент занятия на английски, френски или немски език, се изисква сертификат за владеенето на водещия език. При някои особено предтижни специалности като медицина се изискват 2 сертификата-за владеене на немски и френски език и то на много високо ниво-С1. Предимство на университета са неговите договори с университети в Белгия, Франция и Германия, близкият контакт между преподаватели и студенти, усвояването на три езика и др. Крайният срок за подаване на документи е 31.юли.

Желаещите да се включат в Деня на отворени врати за висше образование в посочените държави могат да се обадят в офиса на „Дарби” на тел. 02/ 988 03 40 или да се свържат по e-mail: eshsa@einet.bg и да запишат своя час за консултация.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11