3/2013 - 28/11/2021 22:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

536
Викторина „Образование на бъдещето” 2012-2013 -дългият път към успеха

(Дата: 2013-03-18) || (Брой: 3/2013) || Автор: Дарби Тази година фондация „Дарби” и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” отбелязват десетото, юбилейно издание на Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето”.

Започнала като състезание между училищата в София, тя постепенно разшири своя обхват и се превърна в чакано събитие за много ученици и учители от цялата страна. За десет години състезанието се промени много и вече не само измерва езиковите знания на учениците, а ги изправя пред предизвикателството да работят по международните стандарти за владеене на английски език, заложени в изпит IELTS, да се научат да правят презентации и да представят себе си и своята работа, както и да разширят знанията си за европейските образователни системи. Това е единствената по рода си подобна инициатива в България, която помага за професионалната ориентация на ученици -10-12 клас и ги насърчава да разиват ценни за всеки млад човек комуникативни и презентационни умения.

Ноември 2012г. -началото на пътя - сформиране на отбор от всяко училище, разпределение на задачите и подготовка за срещата с конкурентите. 29 училища/отбори от 17 различни града на България - регионални състезания във Варна, Бургас, Хасково, Ловеч, Благоевград и София. Много емоции, страсти и незабравими мигове както за учениците, така и за организаторите. Всеки отбор искаше да докаже, че е най-добър, че той заслужава да спечели след труда, който бе положил - работа по писмената секция на международен изпит IELTS, подготовка и представяне на 10 Power Point презентации и запознаване с образователните системи по света. 

Във Варна учениците от националната хуманитарна гимназия показаха, че са отличен екип и изненадващо спрямо предварителните нагласи победиха езикови и математически гимназии. Залата в Бургас се превърна в арена на ожосточен сблъсък между най-силните гимназии в града и спора кой е на-добър се реши в допълнителен -4 кръг, където в сила бе футболното правило за „златния гол”. Младежкият център в Хасково отново бе домакин на един истински празник на знанието и амбицията, сътворен от най-елитните гимназии на Хасково и Димитровград.

Езиковата гимназия от Плевен победи безапелационно в Ловеч, където публиката спечели наградата за „fair play” - гласува не за своите съученици, а подкрепи наистина най-добрите. Благоевград бе свидетел на най-драматичното състезание, изпълнено с много страсти, щастливи и разочаровани участници. София постави финалната точка на регионалните състезания, където отбора на Първа английска гимназия отново се върна на първото място, след миналогодишната загуба.

 15 март 2013г. -финалът -състезанието на шест от най-добрите училища в страната: НГХНИ „К. Преславски” -Варна, ГРЕ „Г.С.Раковски”-Бургас, ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров” -Хасково, ГПЧЕ-Плевен, ЕГ „Акад.Л.Стоянов”-Благоевград, Първа английски гимназия -София.

Борбата за големите награди - 1 място - двуседмичен езиков курс във Великобритания за отбора-победител; 2-ро място - 1-седмичен езиков курс в Англия, награди на Американския университет в България, индивидуални награди за най-добра презентация на презентираните институции - курсове в Европа, посещение в Холандия,предметни награди-GSM-и, осигурени от Nokia България.

 

И накрая-победителите:

  • Първо място- ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров” –Хасково
  • Второ място- Първа английски гимназия –София
  • Трето място- ГРЕ „Г.С.Раковски”-Бургас.

Викторина 2012-2013 вече е в историята, но наученото ще остане и ще помогне на всички -и победители, и победени в тяхното развитие занапред, защото това е движещата сила и смисъла на това състезание, което фондация „Дарби” и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”  правят, бидейки до младите хора за 10-та поредна година.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11