10/2013 - 28/11/2021 22:29

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

583
Нов акцент в Европейското изложение за СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА октомври 2013 г.

(Дата: 2013-10-15) || (Брой: 10/2013) || Автор: Дарби Как моето дете може да учи в бординг/пансионатно училище? Достатъчно ли да платя таксата за обучение и да го запиша? Колко важни са приемните изпити за пансионатно училище и резултатите от тях?

Тези въпроси сигурно си задава всеки родител, който търси качествено образование за своето дете. А когато изборът на държава, училище и образователна система вече е направен следващата стъпка в процеса на подготовка за кандидатстване е полагане на приемни изпити. Защото фактът, че обучението в пансионатно училище е платено, не гарантира автоматичен прием на всяко дете. Правилната оценка на ученика може да бъде критично важен момент в старта на неговата житейска реализация.

Сред разнообразните събития за посетителите на Третото изложение за Средно образование в чужбина – София, 26 октомври 2013г., които Консултантска къща за образование в чужбина „ДАРБИ” организира, специално място заемат пробните тестове. Водени от идеята, че трябва да бъдат максимално полезни на родителите, консултантите за средно образование предлагат възможности за проверка чрез пробни тестове на нивата по български език, математика и английски език на децата, посетили изложението. Основната цел на тестовете не е оценяване на кандидат-гимназистите, а – въвеждане в процеса на сериозна подготовка за кандидатстване в средни пансионатни училища в чужбина и средни училища в България. Този процес е сложен и продължителен, като задължителен елемент в него е както перфектната подготовка така и тестовата практика за прием и за придобиване на академични и професионални дипломи.

  Желаещите кандидат-гимназисти имат възможността да направят два вида пробни тестове. Първият вид тестове ще бъдат по предметите български език и математика и са разработени изцяло по изискванията на програмите на Министерство на образованието. С тези тестове учениците кандидатстват след 7-ми клас по българската образователна система.

Вторият вид тестове - по английски език и по математика, които са подготвени според изискванията на Cambridge International Examinations Board, са валидни за кандидатстване в пансионатни училища от чужбина и са подходящи за ученици от 6.до 10.клас.

Учениците, постигнали най-високи резултати на тестовете ще бъдат представени пред български или чуждестранни пансионатни училища, предлагащи стипендии!
Регистрация за тестове можете да направите ТУК!

Допълнителна информация за тестовете и записване за полагането им можете да осъществите чрез консултантите на ДАРБИ,
на телефон 02/988 1082 или на електронен адрес: sledu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11