3/2014 - 27/06/2022 17:29

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

629
ВАКАНЦИЯ В ОКСФОРД – ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ВЪЗМОЖНОСТ

(Дата: 2014-03-17) || (Брой: 3/2014) || Автор: ДарбиОксфордРазположен в сърцето на Англия, Оксфорд е известен в целия свят като символ на успеха. Средновековните колежи, красивите градини, богатите библиотеки и множеството книжарници създават неповторима атмосфера. Църквата „Св. Майкъл”, построена през 11 век и „Св. Дева Мария”, изградена през 13 век, Бодлианската библиотека, Шелдънския театър, дело на бележития архитект Кристофър Рен са местата, които никой не бива да пропуска.

Как можете да отидете там? През месец юли 2014 година консултантска къща „Дарби” организира двуседмична езикова ваканция в Оксфорд с пътуване в група.

Какво включва езиковата ваканция в Оксфорд? Програмата е насочена към деца и младежи между 13 и 17 години и включва по 20 учебни часа на седмица обучение по английски език. Провежда се в Harcourt Hill, част от Brookes University, един от най-добрите университети в Оксфорд.

Harcourt Hill е разположен в прекрасен кампус на един от хълмовете, от който се разкриваОксфорд пленителна гледка към центъра на града. Множество сгради сред хубав парк, спортен център, плувен басейн, тенис корт, кафетерия, спортни зали, интернет зала, учебен център за самоподготовка – всичко това е на разположение на участниците в програмата.
   
 Ще посетите Стоунхендж - това е част от програмата на езиковата ваканция. Неразделна част от програмата са целодневните и полудневни екскурзии, в които учениците могат да посетят забележителностите в града, както и да се разходят в Солсбъри. След връщането вестник „Взор” ще публикува най-интересния разказ и снимки за пътуването до Стоунхендж.

„Взор” попита Кристина Семковска за езиковата ваканция в Оксфорд и за това има ли смисъл да учим през лятото? Ползотворна ли е една такава учебна програма?

Кристина Семковска, групов ръководител: Аз и всички български ученици -част от групата на „Дарби” за лятна езикова ваканция в учебен център ISIS в Оксфорд, малко или много си задавахме тези въпроси преди да заминем.  Добрата стара Англия обаче приятно ни изненада не само с прохладно лятно време, но и с умелото съчетаване на традиционно високо качество в образованието с гъвкава учебно-развлекателна програма. Разбира се, повод за гордост беше, че нашите ученици бяха разпределени в най-високите групи, след направения езиков тест още първия ден. Всеки ден половината от деня им беше зает с учебни часове, водени от преподаватели-англичани, които акцентираха върху преодоляване на психологическите бариери при говорене, обогатяване на речника и коригиране на пропуски в знанията. След усилената, макар и много приятна работа в международна среда -с деца и младежи от над 10 страни, следваше екскурзия или пък забавен следобед. За две седмици успяхме да се докоснем до емблематични за страната градове и места, като Лондон, Бат, Кеймбридж, Стоунхендж и Стратфорд на Ейвън. „Черешката на нашата прекрасна и много вкусна английска торта” бяха вечерите в кампуса, всяка от които тематично организирана - Casino Night, X Factor, Olympic Games, Treasure Hunt и още много, много други. В края на двете седмици бяхме преситени от емоции и забавни преживявания, но  неусетно всеки от нас разбра, че не само говори на английски непрекъснато, но дори започнахме да мислим на езика - наяве и дори на сън

 

Дарби ваканция
Дарби-ваканция2
Дарби-Ваканция

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11