10 / 2007 - 30/11/2021 16:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

67
SOUTHAMPTON SOLENT UNIVERSITY – Звездата на южна Англия

(Дата: 2008-01-08) || (Брой: 10 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Southampton Solent University e един от най-динамичните и модерни университети във Великобритания. Въпреки че е сравнително млад университет, е успял да си извоюва славата на образователна институция, успешно комбинираща академичното обучение с професионална реализация. По този начин Solent University дава на студентите си най-добрия старт за бъдещата им кариера.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Solent 1.jpgУниверситетът
Отличава се с портфолио от програми и курсове по бизнес, технология, корабоплаване, медии, изкуство и общество. Студентите получават знания, както за последващата им кариера, така и за живота като цяло.

Southampton Solent University е място, където студентите получават високо- качествено образование в една дружелюбна и приятелска среда. В университета се обучават много международни студенти с различен произход. Независимо от курса, нивото или нуждите, всеки може да стане част от семейството на Solent University.

Мисията на университета: 'Да бъдем достъпен и креативен университет, посветен на образованието и прилагането му в практиката, като работим с цел успешна реализация на студентите ни, персонала и обществото'.Градът
Southampton се намира на южното крайбрежие на Англия, само на един час път с влак от Лондон. Разполага с удобни връзки до пристанища, както и до летищата Heathrow и Gatwick. Университетът заема централно положение в града, близо до центъра и паркове.
През последните години Southampton се превърна в оживен, космополитен център на културни събития, забавления, нощен живот и шопинг. Гордее се с историята и наследството си, като в същото време се развива и процъфтява като съвременен център - средновековните стени са сгушени между модерни сгради и създават уникална гледка.
Градът е известен морски търговски център-пристанище, но и дом на някои от съвременните яхти, моторни лодки и лайнери.

Нощен живот
Градът е ориентиран към студентите, като над 30 000 млади хора се обучават в двата университета в Southampton. На територията на града има много ресторанти, кина, театри, клубове и барове, всички разположени в непосредствена близост до университета и общежитието към него.
Измежду трите кина в града, Harbour Lights Picture House е мястото, което всеки киноманиак си заслужава да посети, където може да се наслади на огромно разнообразие от филми - от Bollywood до чуждестранни филмови фестивали.Solent 2.jpg

Околностите
Southampton се намира в район, богат на история, известен с красивата си природа и очарователно крайбрежие. Winchester e прочут с катедралите си, докато Portsmouth е известен с дългото си морско минало. New Forest се намира близо до Southampton и предлага разнообразие от възможности за разходки, яздене на коне или каране на колело сред красива природа.

Пазаруване
Впечатляващият West Quay Centre ще задоволи и най-взискателните изисквания със своите над 100 маркови магазини. В града има още два мола, както и много независими и специализирани магазини.

Спорт и забавление
Има много възможности за практикуване на различни спортове – St.Mary’s Stadium за футбол, Rose Bowl – крикет. Градът е домакин на много състезания с яхти и моторни лодки. Около града са разположени многобройни центрове за забавление, включително и плувен комплекс и центъра на града, където за студентите на Solent University има преференциални цени.
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11