03 / 2008 - 30/11/2021 17:58

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

94
Езикови курсове в Германия с "Астур"

(Дата: 2008-04-02) || (Брой: 03 / 2008) || Автор: ДАРБИKултура, настояще и история присъстват навсякъде и езикът е този, който помага да се натрупат знания, които да се разбират и да се използват. Овладяването на един език и запознаването с културата на неговия народ изискват ежедневно изучаване.

  
 

        Владеенето на чужд език е по-важно от когато и да е било преди. Да можеш да общуваш на чужд език е един от най-съществените бъдещи критерии в Европа, където повече от 100 милиона души говорят немски. Следователно, излизането в чужбина представлява голям шанс човек да развие способностите си.  Дълго преди господин Роджър Руиз (роден във Франция) да открие ASTUR (агенция за езиково обучение и групови ваканционни програми) на 1 ноември 1986, той вече организирал езикови курсове в Германия и Франция. В началото започнал да работи само с няколко чуждестранни агенции и предлагал езикови програми само в няколко града. Постепенно професионалният начин на организиране на езикови курсове прави Астур все по- популярен и предпочитан учебен център. Днес ASTUR Gmbh организира езикови програми и групови турове с настаняване в избрани приемни семейства или младежки хостели в около 50 учебни центъра в метрополиси като Берлин, Кьолн, Нюрнберг, Хановер и Мюнхен, както и в градове като Аугсбург, Любек, Триер и Майнц.  Главната цел на организаторите е да превърнат ASTUR в притегателен център за младежи от цял свят. 

ü       Детски летни езикови програми – 14-18 години - Франкфурт
Франкфурт, разположен на бреговете на река Майн, е икономически и финансов център на Европа. В сърцето на града близо до училището се намират историческият мост Айзернер Щег, площадът Рьомер и църквата “Св.Павел” - люлката на немската демокрация. Всичко това е между небостъргачите и административните сгради на Франкфурт. Ако се вгледате по-внимателно, ще забележите очарованието на къщите, които са били възстановени. Уникалният „Мюзеум Майл”, разположен на брега на реката, е място, където бихте могли да си починете и да похапнете вкусно.

Обучение
Програмата е подходяща за деца и юноши, които желаят да се възползват от всички предимства на интегрирането в немско семейство–домакин. Програмата не е подходяща за начинаещи в езика. Предлагат се 4 нива на обучение: елементарно,
предмеждинно, междинно и напреднало. Часовете са по 45 минути, общо 20 часа на седмица, а групите – средно по 12 души. Практиката по езика продължава активно по време на добре организираната развлекателна програма за свободното време с посещения на интересни обекти.

Спорт
плуване, хандбал, волейбол, баскетбол (срещу допълнително заплащане – тенис, скуош, голф,  езда).

Екскурзии
Oколностите на Франкфурт и района.

Продължителност и начални дати 
2 или 3 седмици в периода от 22 юни до 6 септември 2008 г.

Цени за програмата в EURO:

Продължителност Настаняване
семейство общежитие
2 седмици 1 040 940
3 седмици 1 540 1 390

 ü       Програма “Култура, почивка и развлечения” – 12-17 години - Аугсбург
Аугсбург, основан от римския император Август, е играл важна роля като търговски и икономически център. Достига разцвета си през Средновековието. Днес той е третият по големина град в провинция Бавария с население от 275 хил.души, седалище на Швабското правителство и известен университетски център. Намира се на час път северозападно от Мюнхен. С множеството си паркове и малки градинки, запазени културно-исторически ценности и съвременни придобивки той е предпочитан от младите хора като място за обучение и отдих.

Центърът
Езиковият център ASTUR се намира в самия център на града на не повече от пет минути пеш от централната жп гара. Всички учебни зали са приветливи и обзаведени с модерни технически средства за процеса на езиковото обучение.

Обучение
Програмата е подходяща за деца и юноши, които желаят да се възползват от всички предимства на интегрирането в немско семейство–домакин. Програмата не е подходяща за начинаещи в езика. Предлагат се 4 нива на обучение: елементарно, предмеждинно, междинно и напреднало.Часовете са по 45 минути, общо 20 часа на седмица, а групите – средно по 12 души. Центърът предлага три варианта на своята програма – езиково обучение, комбинирано с културна  програма за свободното време, мулти спорт или голф.

Спорт
Плуване, хандбал, волейбол, баскетбол (срещу допълнително заплащане – тенис, скуош, голф,  езда)

.Екскурзии

 
 
 

Мюнхен, Кралския замък, околностите и др.

Продължителност и начални дати
От 2 до 7 седмици в периода от 29 юни до 16 август 2008 г.

Цени за програмата “Култура и почивка”

2 седмици – 840 Euro             

3 седмици – 1 200 Euro4 седмици – 1 550 Euro
Допълнителна седмица – 340 Euro

Цената включва:
20 учебни часа седмично;
Учебни материали;
Тест за определяне на нивото;
Сертификат за завършен курс;     
Настаняване в семейство;
Пълен пансион (закуска,  обяд и вечеря);
1 целодневна екскурзия седмично;
4 следобедни мероприятия – спорт или екскурзии и посещения;
1вечерно мероприятие седмично;
Културна и социална програма;
Карта за градския транспорт за времето на престоя;
Медицинска застраховка.

Цени за програмата “Мултиспорт”
2 седмици – 920 Euro
3 седмици – 1 350 Euro
4 седмици – 1 760 Euro
Допълнителна седмица 400 Euro

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11