06 / 2008 - 16/07/2024 16:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

118
Едно езиково приключение в чужбина

(Дата: 2008-07-03) || (Брой: 06 / 2008) || Автор: ДАРБИ“Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му”

 Не веднъж всеки от нас се е сблъскал с тази крилата фраза и е разсъждавал над възможностите, които живота му поднася и които може да сграбчи в преследване на нови усещане и емоции. Ако желанието за едно ново преживяване е примесено с амбицията за получаване на нови знания и опознаване на нови места, изборът на езикова ваканция в чужбина е чудесна възможност, която съчетава в себе си всички тези неща.

Сред най-известните фирми в областта на образованието в чужбина - консултантска къща “ДАРБИ”, предоставя широка гама от разнообразни езикови програми, които съчетават в себе си гъвкави предложения за различните потребности и интереси на своите клиенти. Изкушението си заслужава особено когато в комбинирано с възможност за бърз напредък в избрания от вас чужд език, подготовка за международно признати изпити, придобиване на специализирани езикови знания. И всичко това под небето на един нов свят.

Детски програми
етските програми, които консултантска къща “ДАРБИ” предлага на своите по-малки приятели гарантират нестихващи летни емоции по време на интензивно езиково обучение в естествена среда, в компанията на нови познанства от всички краища на света. Програмите могат да бъдат както групови така и индивидуални, като и двата вида включват обучение, настаняване с осигурена храна /закуска, обяд и вечеря/, различни видове екскурзии и социална програма. Продължителността на обучение при груповите програми е обикновено от две до четири седмици, а за индивидуалните минимумът е две седмици, а максимумът е два месеца, като условието е да бъде в рамките на лятната ваканция и съобразено с предложенията на съответния езиков център. При пътуването в група учениците се придружават от представител на консултантска къща “ДАРБИ” по време на целия престой.

Програми за младежи и възрастни
Езиковите предложения за младежи и възрастни са ефективен и бърз начин за постигане на прогрес в овладяването и усъвършенстването на избрания език, преодоляване на езиковата бариера, придобиване на увереност в общуването и използването на езика в реални ситуации. Този вид програми са достъпни целогодишно, но записването за тях преобладава през летните месеци, тъй като това е времето, което прави съчетанието на полезното с приятното по-вълнуващо. Началните дати на курсовете са почти всеки понеделник. Продължителността на обучението като изискване е минимум две седмици като може да стигне до цяла година. Подобно на детските програми отново е включен пакет от обучение, настаняване и различни видове социални програми и развлечения като разликата тук е в това че те са по избор на клиента, както и решението за това къде да бъде настанен.

Настаняване

Всяка от програмите и съответните езикови училища, в които тя се предлагана дава възможност не просто за изучаване на избрания език, но и за употребата му при ежедневни ситуации в естествената му среда, сред местни хора.
Всяко едно от училищата, с които консултантска къща “ДАРБИ” работи предлага различни възможности за настаняване: у приемно семейство, в общежитие, студентски апартамент или хотел. Независимо кой начин на живот допада най-много на курсистите, във всички случаи те ще се срещнат с непознати за тях привички и обичаи, ще почувстват себе си част от една различна култура и ще се обогатят не само с езикови знания.

Настаняване в семейство
Настаняването в приемно семейство увлича госта в естествения ритъм на техния ежедневен живот и семейните навици. При грижливия подбор на семействата основен приоритет е приятната атмосфера, в която курсиста да може да се почувства не само част от това семейство, но и да запази своята самостоятелност. Целта е да се осигури бърз и качествен напредък в езиковите умения на учащия се по отношение на разбирането и ефективната комуникация в процеса на адаптация и интеграция в новата среда.

Настаняване в общежитие
Почти всички учебни центрове предлагат възможност за настаняване в модерни общежития, които разполагат с отлични битови условия. Предимствата на този вариант, са че в по-голяма степен курсистите са независими, попадат в пъстра, многонационална среда от хора на своята възраст и общи интереси и разполагат с неограничени възможности за развлечения.

Студентски апартамент

За онези, които държат на уединение и лична независимост, това е идеалната възможност за настаняване. Условията се доближават максимално до домашния уют, без обаче да се налага да се адаптирате към привичките на приемно семейство. Като алтернатива на студентските апартаменти, много центрове предлагат и хотелско настаняване.

Опознаване на една нова земя...една нова култура...един нов живот
Почивката по време на обучението е важна предпоставка за добрия ритъм и усвояване на необходимите знания. Ето защо всеки учебен център, с който консултантска къща ”ДАРБИ” си сътрудничи разполага с член от състава си, чиято задача е да уплътни свободното време на всеки с най-разнообразни и вълнуващи развлечения. От турнири по различни спортове, до посещение на културни мероприятия и организиране на познавателни екскурзии. Със сигурност всеки ден се случва нещо интересно.

Открийте една нова култура
Където и да се намира човек по света не трябва да пропускат възможността да се почувстват част от една нова и различна култура, да опознае местните обичаи, храна, темперамент, да посети забележителностите, с които неговите домакини се гордеят и всячески да се приобщава към заобикалящата го среда.

Спортни занимания и мероприятия на открито
Условията в повечето езикови центрове позволяват лесен достъп до  разнообразни спортни съоръжения като футболни, баскетболни и волейболни игрища, басейни и други, както за спортуване, така и за наблюдаване на любимите спортове, а защо не и за изпробване на умения в някой нов спорт.

Развлекателни прояви
Човек нищо не печели, ако си стои вкъщи, когато всяка вечер е пълна с възможности за забавления и срещи с приятели. Всеки може да посети някой хитов филм, да отиде на театър, на танци в клуб или да изпробва шедьоври от местната кухня в приятна компания!

Зпознай страната домакинВъв всяка езикова програма са предвидени ежеседмични, целодневни или полудневни екскурзии с познавателен характер. Всяка страна си има забележителности, задължителни за посещение, ако човек иска в максимална степен да я опознае, защото те са историята, духа и традицията на съответното място.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11