08 / 2008 - 03/06/2023 11:33

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

135
Emerald Cultural INSTITUTE – ECI

(Дата: 2008-11-14) || (Брой: 08 / 2008) || Автор: ДАРБИMatteo Tinti- Account Manager на Emerald Cultiral Institute- гост на изложението,й организирано от Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, проведено през м. октомври.

Какви са Вашите впечатления от българските ученици?
Дойдох за пръв път в България през м. януари и вече имаме български ученици, благодарение на нашето сътрудничество с Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”. Те се включиха в нашите програми за различни периоди от време- за 2 месеца и за 6 месеца. Те се оказаха много усърдни, участваха активно в учебния процес и това допринесе за значителното подобряване на нивото на английския им език. Аз лично смятам, че българите имат потенциала да бъдат една от нациите, най-успешно усвояващи чужди езици. Затова в момента, заедно с „Дарби” подготвяме нови летни езикови програми, специално насочени към българските ученици.

Моля, представете институцията, която представлявате.
Аз представлявам Emerald Cultiral Institute в Дъблин. Това е първото учебно заведение в Ирландия за обучение по английски език. Ние предлагаме курсове за всички възрасти и имаме сътрудничество с колежи и университети, така че кандидат-студентите са добре дошли при нас за езикова подготовка. През лятото провеждаме лятна програма, както в Дъблин, така и в Ню Йорк. Институтът е признат от Министерство на образованието на Ирландия.

Какви са условията за настаняване и какви извънкласни дейности предлага учебното заведение?
Нашите условия са много добри- настаняването е осигурено в приемни семейства в единични стаи, като във всяко семейство се настаняват по двама участници. Има възможност и за настаняване в общежитие- в апартаменти, в двойни стаи със собствена баня. Извънкласната ни програма е съобразена с възрастта на учениците- разходки из Дъблин, съчетани с посещение на музеи и други забележителности, както и вечерни посещения на места за забавления- пъбове и културни събития.

С какво ще насърчите българските ученици да дойдат да учат език във Вашия институт и дали курсовете, които предлагате могат да им помогнат при кандидатстване в университет?
Искам преди да поканя обучаващите се да учат при нас, да ги поканя да дойдат в Ирландия. Това е държава с висок икономически растеж през последните години, с висок процент на работна ангажираност на населението. Ирландците са топли и приятелски настроени хора, точно както българите- широко скроени, и когато видят, че човекът, дошъл да учи или работи, е трудолюбив и упорит, те дават всичко от себе си, за да го насърчат и да му помогнат в начинанието.
Както вече споменах имаме сътрудничество с редица колежи и университети. Когато учениците са решили какво да кандидатстват ние им предлагаме подготвителни програми (
foundation program), които продължават между 2 и 12 седмици и подпомагат приемането им в университет.

Кои курсове са най-предпочитаните-летните, дългосрочните, специализираните?
Когато човек е определил какво иска да учи или с какво да се занимава, ние сме на разположение да му предложим най-подходящата програма за неговите цели.

Кои от специализираните ви курсове са най-търсени?
Това са езиковите курсове с професионална насоченост в областта на бизнес и мениджмънт, архитектура, информационни технологии и инженерни науки.

Emerald Cultural INSTITUTE – ECI

Градът

Дъблин е столицата на Република Ирландия. Той е най-големият град в островната държава и е сред най-бързо ръстящите в Европа. Този прекрасен европейски град с бурна история и с още по-динамично съвременно развитие предлага великолепни условия за ефективно обучение, спорт, почивка и развлечения.

Центърът

Emerald Cultiral Institute е създаден преди повече от 40 години. Има отлична репутация, дължаща се на професионализма в предлагането на разнообразни програми за обучението на английски език и на особените грижи и внимание към всеки един участник, независимо от неговата възраст и националност.

Обучение

Обучението по английски е подходящо за всички нива на владеене – от начинаещи до напреднали. Учебните групи са средно по 10 души, часовете са 15 на седмица по 60 мин. Използват се упражнения за комуникация, изработване на проекти, теми от ирландската история и култура, легенди, разиграване на роли, а през следобедите се организира разнообразна програма от мероприятия, по време на които децата практикуват наученото и общуват активно.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11