06 / 2009 - 09/12/2021 15:31

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

196
Романтиката на Франция и френския език в летните езикови ваканции

(Дата: 2009-06-17) || (Брой: 06 / 2009) || Автор: ДАРБИМакар че до този момент основно разкривахме възможности за подобряване познанията по английски език чрез езикови ваканции в чужбина, не смсе забравили онези от вас, които са пленени от красотата и мелодичността на френския език. Едва ли има човек, който да не е мечтал да види Лувъра, да се наслади на спокойствието в сенките на Булонския лес, да вдъхне от аромата на романтиката “а ла Александър Дюма”, да посети замъците по Лоара, да опита истинско френско шампанско, да пие кафе в бистрата по Сена и т.н. Всичко това Вие можете да изпитате, съчетавайки го с практикуването и усъвършенстването на трудния, но толкова красив френски език.

Наричат Париж “градът на светлината”. Това е една завладяваща смесица от средновековна слава и динамика на съвремието. Може да видите този абсолютен контраст навсякъде.

Намиращ се в сърцето на Париж, езиковият център Education en France има директен достъп до най-забележителните туристически места, които бихте пожелали да посетите- Le Louvre, Les Champs Elysees, La Bastille, Notre Dame, Le Marais и др. Кампусът, който е културно наследство на столицата, е напълно ремонтиран и разполага с модерни съоръжения.

Обучението е подходящо за участници с елементарно, средно или високо ниво на владеене на езика. Програмата се състои от 20 часа седмично, а всеки учебен час е от по 45 мин. Групата от обучаващи се, не надвишава 12 души. В края на обучението всеки получава сертификат. Всяка седмица курсът е фокусиран върху определена тема- кино, театър, мода и др.  Вашето обучение може да започне всеки понеделник от 14.06 до 22.08.2009 г., ако сте на възраст между 14 и 18г., и да продължи минимум една седмица.

Настаняването е в общежитие. Тук можете да практикувате тенис на маса, волейбол, баскетбол, футбол и др.  и да посетите Лил, Реймс, Айфеловата кула, Катедралата Нотр Дам, разходка по Шанз-Елизе и др.

Монпелие е модерен исторически град във Франция, който предлага широка гама от културни и спортни дейности. Разположен в един от най-красивите райони на Южна Франция Монпелие предлага море, слънце и плажове, но също така и възможност да се открият всички съкровища на страната: прочутият регион Прованс, националните паркове Camargue и Cévennes

Езиковият център LSF е разположен в сърцето на Монпелие. LSF предлага възможност за обучение по френски език в приятелска обстановка със съвременни условия. Учебните часове са 15 или 20 на брой, всеки от по 45 минути. Максималният размер на групите е от 10 - 15 ученици. Курсовете са подходящи за всички нива на владеене на езика от начинаещо до напреднало.

Настаняването е в приемни семейства в единични или в повечето случаи в стаи с по няколко участника. Достъпът до тях е лесен - максимум 35 минути път с градски транспорт. Настаняването в приемно семейство дава възможност да се опознае начина на живот и култура на французите.

Тук обучаващите се на възраст от 11 до 17г. могат да практикуват волейбол, игри на плажа, плуване, тенис, баскетбол, футбол и да посетят Avignon, the Camargue, Lac du Cres, Sete и др. Обучението продължава минимум 2 седмици от 28 юни до 29 август с начало  всеки понеделник от месеца.

Нормандският бряг предлага удивително разнообразие от красиви природни пейзажи. Със златните си поля, прохладни долини, букови и иглолистни гори, тя е идеално място за почивка и отмора.

Ecole des Roches е само на час път от Париж. Разположен е на зелена площ от 60 хектара. Училищните сгради, спортните съоръжения и общежитието са разположени сред огромен парк. Центърът разполага с 25 модерно обзаведени класни стаи, 5 лаборатории, библиотека, модерен мултимедиен център, видео- и кино- център, театър, отопляем открит плувен басейн, гимнастически салон, 7 тенис корта, конна база и др.

Обучението е 20 часа на седмица, като 4 допълнителни часа седмично от програмата са отделени само за обучение по разговорен френски в малки групи. Желаещите да положат допълнително в края на програмата теста T.C.F. ще бъдат подготвени за него в клас. В него могат да се включат всички на възраст между 11 и 18г. за минимум 3 седмици.

Ecole des Roches разполага с 11 традиционни къщи за настаняване. Тук можете да практикувате тенис, плуване, аеробика, футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис на маса,бадминтон и др. и да посетите Париж, Версай, Руан, Монт Сейнт Мишел, долината на Лоара и др.

За всички на възраст между 14 и 17 години, привлечени от лазура на морето предлагаме езикова ваканция в Антиб. Той се намира в сърцето на Френската Ривиера на 10 км от Кан и на 25 км от Ница. Неповторимо преживяване е да разгледате стария град и модерния Juan-Les-Pins. 

Езиковият център Atoll Juniors  е специално създадена организация към популярната френска верига езикови центрове Centre International DAntibes. На разположение на участниците в програмата са квалифицирани преподаватели, просторни класни стаи, кафетерия, амфитеатър и плувен басейн В определени дни и часове те могат да ползват и безплатен транспорт с автобус до плажа и др. забележителни обекти и места в града. Обучението се провежда сутрин, като часовете са по 45 минути. Тук можете да практикувате волейбол, футбол, плуване и други спортове на брега, както и да посетите Монако, Кан, Ница, увеселителни паркове и др

Настаняването е в общежитие или приемно семейство (в двойни стаи). Общежитието разполага с ресторант на самообслужване, снек-бар, телевизонна зала, спортни площадки, пералня и голям басейн.

Вашата езикова ваканция в Антиб с продължителност от 2 до 10 седмици може да започне всеки поноделник  от 28 юни до 05 септември 2009 г.; за начинаещите има определени дати.

Atoll Juniors  може да ви посрещне и в Биариц, който е седалище на ежегодно провеждащия се през м. юли сърф-фестивал в Европа. Той е известен морски курорт от 19 век, разположен в югoзападна Фрзиковите ваканции, отново на възраст между 14 и 17г., са квалифицирани преподаватели, удобни класни стаи, кафетерия, интернет зала и плувен басейн. В определени дни и часове те могат да ползват и безплатен транспорт с автобус до плажа и други места в града. Обучението се провежда сутрин, като часовете са по 45  минути, а групите- до 15 души.

Тук можете да се отдадете на спортове като плуване, волейбол и др. и да посетите Сент Жан де Луз, По и Пиренеите, Сан Себастиан, Базин дАркашон, и др.

Настаняването е в двойна стая в семейство домакин или в общежитие. Общежитието се намира на 20 минути пеш от центъра на града и плажовете. Обучението ви може за започне всеки понеделник от 14 юни до 30 август 2009 год. и да има продължителност от  2 до 11 седмици.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на “Дарби” на телефон 988 03 40.

 

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11