9/2011 - 23/07/2024 05:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

408
До Лондон, през Stafford и назад

(Дата: 2011-11-15) || (Брой: 9/2011) || Автор: ДарбиЕзиковите ваканции и курсове в чужбина са не само най - ефективния метод да учим чуждия за нас език, но и едно незабравимо емоционално изживяване. 
 
През месец август, победителят от инициативата на „Дарби” – „Ти можеш сам” Златина Неделчева от гр. Варна, пътува с нас за езиков курс в Лондон, които беше нейната награда.

Ето какво сподели тя с нас, след завръщането си: 

 
 

Дестинация : Лондон! Един град превърнал се в символ на Стария континент! Метрополисът, съчетаващ в себе си новаторството на 21 век и традиционализма на британската архитектура.
Аз мога сама! С такива мисли излитам от варненското летище… Бях убедена, че това ще е пътуване, което ще промени досегашните ми разбирания за света. И ето, че на фона на залеза, 2000 метра над Земята го виждам – градът на културното многообразие и забързания живот, в който аз така добре се вписах.
Първият разговор, който проведох беше с един мил възрастен ирландец, с типичния трудно разбираем акцент. Думите му се оказаха напълно верни: „Веднъж да дойдеш в Лондон, мислено никога няма да го напуснеш!”

От тук започна превъплъщението ми в британка!  Всяка сутрин бе по-слънчева от предишната. Денят ми започваше с прясно изпечен muffin и чаша топло Cappuccino, на път за лондонското метро. То смело напомняше на сънливите пътници като мен: ‘Mind the gaps please..’ и ‘The next station is Holborn’. Разбира се, не пропусках да си взема и делничния Independent, за да бъда информирана за събитията из Великобритания.

И ето, че достигах Stafford House School of English – току-що открито британско училище в Лондон, а аз имах честта да съм сред първите му ученици. Усмивка до усмивка виждах всеки ден. Джаки, директорът на Stafford, успя да ме зареди с много сила и желание за работа! А такава имаше! Благодарение на Сара и Карл, преподавателите в училището, успях само за една седмица да подобря британското си произношение и уменията си в ораторското майсторство на английски. Превъплъщенията ми бяха много: от Дейвид Камерън до кралица Елизабет ІІ. Всеки ден усърдността и отдадеността на учителите, както и модерните интерактивни дъски правеха сутрешните занятия достатъчно интересни и вдъхновяващи за останалата част от деня. Stafford определено ще бъде сред най-успешните езикови центрове на Лондон.  Всеки от учениците получи индивидуално внимание и оценка на знанията. Възможността да практикувам и затвърждавам  уменията си в общуването на английски със сигурност спомогна за бързото ми развитие. Една от основните препоръки на Сара беше да четем всеки ден колкото се може повече британската преса или литература. И това наистина се оказа изключително полезно.


За мен важно и привлекателно беше да усетя максимално трескавото лондонско ежедневие. Ето защо всеки свободен следобед беше посветен на безкрайни и изтощителни разходки из града, започвайки от Oxford street, Covent Garden, Regent’s park, Bloomsburry square, British museum, Oxford circus и още много невероятни места в сърцето на Лондон, разбира се, на фона на двуетажните червени автобуси и традиционните черни таксита.
Местата, обаче, които никога и никъде другаде не мога да видя си остават любими и изящни за мен. Бъкингамският дворец, Биг Бен, Парламента, Уестминстърското абатство, Tower Bridge, Tower of London, Millennium Bridge, St. Paul’s Cathedral и музеят на Madame Tussauds са само малка част от забележителностите, които успях да посетя и съзерцавах с огромно удивление.


 


Като една от първите възпитанички на Stafford House School of English, Джаки ми подари един прекрасен следобед на London Eye. Гледките от върха на колелото са най-красивият ми спомен от града. Небето идеално допълваше пейзажа, който се откри пред мен.  


Основна моя цел беше да посетя и Cambridge, за да видя красотата и усетя енергията на университетското градче. Това, което си представях, напълно съвпадаше в реалността. Реката, минаваща през всички университети, предоставяше възможност и за обиколка с лодка или т.нар punting tour. Повечето сгради бяха в типичния английски стил и създаваха усещане за вечност. Тази последна разходка беше перфектният завършек на едноседмичните ми изживявания из Англия.


Приятелите и преподавателите ми от Stafford изготвиха прощално парти в моя чест, с което ми пожелаха не сбогом, а до скоро!


…И макар на път към България, мислите ми все още бяха в Лондон и винаги ще е така, вероятно до момента, в който не отида отново… Явно добрият стар ирландец е бил прав!  


 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11