6/2015 - 09/12/2021 15:27

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

747
Онлайн подготовка за изпит по английски език за сертификат

(Дата: 2015-06-16) || (Брой: 6/2015) || Автор: Дарби

 Достъпът до интернет е по-широк от всякога. Повечето от вас го ползват по много причини, включително и за да научат чужд език чрез филми, музика, игри и социални контакти. Колко от вас обаче, го изполват, за да се справят с конкретен езиков изпит? Опитът показва, че в общия случай българските ученици проявяват интерес единствено към онлайн тестове.

За съжаление, подготовката за езиков изпит не е просто серия от тестове. Тя включва доста повече развиване на четирите езикови умения, за да се постигне по-добър резултат. В подготвителните курсове опитният преподавател подбира внимателно учебния материал според нивото на владеене на езика от съответния курсист и спецификата на формата на изпита. Във всички случаи обаче, е добре тази подготовка да се допълва и от самостоятелна работа. Особено, ако ви трябват високи резултати за университета, който сте избрали.

Решихме да ви представим няколко различни вида онлайн ресурси, които могат да ви помогнат да  подобрите уменията си по английски език, както и за изпити като IELTS и TOEFL.

1)    Vlogs (видео-блогове): много преподаватели и образователни институции имат собствени канали в  youtube.com, пълни със съвети, например:
www.youtube.com/user/BCIELTS
www.youtube.com/user/englishfriend/about

2)    E-courses (безплатни платформи за изучаване на език) – разработени са няколко платформи, които са отлично допълнение към езиковата подготовка, като например:
  www.memrise.com/courses/english/english/
   www.futurelearn.com

3)    Online apps - вече можете да намерите всякакви приложения, включително за анализиране на писмените ви умения: www.roadtogrammar.com/textanalysis/, както и за  по-ефективно планиране на писмените ви работи:
www.readwritethink.org/files/resources/interactives/essaymap/

4)    Phone/tablet apps – пробвахте ли вече приложението на издателство Macmillan: www.macmillaneducationapps.com/ieltsskills/ ?

5)    Podcasts – можете да се доверите на богатите библиотеки на големите британски, австралийски и американски медии като:
            www.abc.net.au/services/podcasting/

Езиков център ДАРБИ предлага on line консултации за кандидати, които биха искали да подобрят своите умения в частта Writing skills за изпита IELTS. За повече информация – пишете на language@darbi.eu или се обадете на 08780696 113.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11