3/2016 - 28/01/2023 05:38

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

807
Не подценявайте значението на общата си култура, когато ви предстои езиков тест

(Дата: 2016-03-11) || (Брой: 3/2016) || Автор: Дарби

 Често говорим за различните начини, по които учениците могат да подобрят четирите си езикови умения – говорене, четене и слушане с  разбиране и писане. Популярните езикови тестове като IELTS, TOEFL и DaF имат ясни критерии за оценяване на тези умения. Това, което често се пренебрегва обаче, е значението на натрупаните познания в различни сфери на науката и културата.

Сертификатните езикови изпити до голяма степен включват дискусии, лекции и текстове, които покриват всякакви глобални теми, като например развитието на технологиите и науките, здравеопазването, транспорта, околната среда, промени в образованието, литература и история. За съжаление, липсата на познания в подобни сфери води до трудности при подготовката. От една страна, пречи на разбирането на изпитния формат, а от друга, удължава времето за отговаряне на въпросите. Много често учениците не изпитват затруднения на ниво граматика или лексика на съответния език, но за пръв път се слбъскват с различни концепции от сферата на науките или изкуствата. Като резултат - ученикът често се чувства фрустриран и тестовите му резултати не се подобряват.
Ето защо е добре подготовката за езикови изпити да бъде предхождана и съпровождана от четене, гледане и слушане на статии, видео материали и презентации, свързани със съвременни общочовешки теми. Сред водещите медии, богат източник на общи познания са например sciencealert.com, sciencedaily.com, ted.com. Струва си да отделите  време за запознаване с подобни теми – това ще обогати речниковия запас по езика, ще разшири кръгозора и познанията ви за света и ще  гарантира по-бърз и по-цялостен напредък във всеки един езиков формат.

Информация за предстоящите подготвителни езикови курсове при нас ще откриете тук.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11