04 / 2008 - 24/09/2022 19:22

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

100
Готови за предизвикателствата на бъдещето

(Дата: 2008-04-24) || (Брой: 04 / 2008) || Автор: ДАРБИ Маркела Караламбос
Middlesex University, Лондон

Г-жа Караламбос е регионален мениджър на Middlesex University за Европа, Скандинавия и Северна Африка. Завършила е бакалавърска степен по бизнес администрация в Middlesex University и след това е защитила магистратура по маркетинг в University of Manchester. В Middlesex University работи от пет години и вече е помогнала на много чуждестранни студенти да започнат обучението си в Англия.

Middlesex University е разположен в северен Лондон, една истински космополитна зона на английската столица. Трите кампуса на университета са разположени в непосредствена близост до средствата на градския транспорт и само на 30 минути от центъра. На разположение на студентите са обновени общежития и една модерна учебна база, разполагаща с най-съвременни технически средства.
Британското висше образование е една строго регулирана система, подчинена на стриктен контрол от страна на Агенцията за гарантиране на качеството. За да бъдат сигурни във високото качество на предлаганото образование, студентите могат да проверят профила на съответния университет в сайта на Агенцията. Няма друга държава, която да предлага толкова обективна оценка по отношение на университетите си.
Освен качеството на обучението, друго голямо предимство на британското висше образование е времетраенето на образователните програми. За разлика от българските университети, английските предлагат тригодишни бакалавърски програми и едногодишни магистратури, което спестява на студентите много време и средства.
Английските университети и, в частност, “Middlesex University” предлагат учебни програми, силно ориентирани към работния пазар. Полагат се много усилия, за да могат студентите да придобият не само академични знания, а и практически умения в изучаваната област. По тази причина в университета често се канят изявени специалисти от различни области, за да могат чрез лекциите си да поддържат студентите информирани за последните новости в практиката. Цял отдел в университета се грижи за организиране на студентските работни практики, като местоположението на университета в Лондон прави стажовете още по-привлекателни, защото студентите могат да работят в някои световноизвестни мултинационални компании, медийни организации и институции от здравния сектор.
Учебните програми в Middlesex University условно могат да бъдат разделени в следните области:
Бизнес – включва Маркетинг, Мениджмънт, Право и всички аспекти на Счетоводството и финансите;
Компютърни науки;
Медия и комуникации – включва Филмова и Телевизионна продукция, Журналистика, Печатни медии, Комуникации, Филологии и други;
Социални науки – включва Психология, Спортни науки, Криминология, Политика, Здравеопазване, Развитие и други;
Изкуство и дизайн – включва Мода, Графика, Бижутерия, Изящни изкуства, Текстил, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Фотография и други.
В заключение мога да кажа, че нашите програми са изключително „отворени” и гъвкави, за да се постигне основната цел – студентите да бъдат добре подготвени за предизвикателствата на реалния живот.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11