06 / 2007 - 24/04/2024 21:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

12
Испания – страната, която обикнах

(Дата: 2007-05-30) || (Брой: 06 / 2007) || Автор: ДАРБИ

 Svetlana Salovska-page 2 .jpg 

Светлана Саловска е родена през 1977г. в България. През 2000г. завършва Американския Университет в Благоевград, където учи Международни отношения и История. Завършва своята магистратура по Средновековни науки в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. Като допълнение на това, изкарва летни програми в няколко университета, включително „European College of Liberal Arts” в Берлин, Германия и Университета на Санкт Петербург в Русия. След завършването на магистърска степен по Бизнес администрация в Европейския Университет (EU) в Барселона, Светлана започва работа в университета и по настоящем е Директор по приема на студенти. Тя споделя своя опит в EU и прави кратък преглед на летните курсове предлагани в университета, които са много подходящи за студенти обучаващи се в България.

„След завършване на магистратурата си по Бизнес администрация в European University – Барселона преди две години, започнах работа в дирекцията по приема на студенти в университета. Бях много щастлива да стана част от екипа, който ме е подкрепял през двете години на моето следване. Не само, че можех да приложа на практика уменията и знанията, натрупани под ръководството на моите преподаватели, но имах и възможност да продължа да живея и работя в Испания - страна, която обикнах. Решението да запиша Магистратура по Бизнес администрация в European University взех лесно. Бях привлечена от комбинацията американски стил на преподаване в европейска образователна система, която е на лице в университета. Всъщност, възприех индивидуалния подход на всеки от професорите и малките класове на преподаване като нещо, много по-различно от досегашния ми образователен опит в държавни университети в Източна Европа, а и в много случаи - като много по-приятно. Американският подход “hands-on” ми помогна да усъвършенствам своя английски и комуникационни способности.
Работата в департамента по приема на EU отвори моя светоглед за дори повече възможности пред мен, отколкото по времето на моето следване там. Многообразието на предлаганите BBA и MBA курсове (бакалавърски и магистърски програми по бизнес администрация), позволява на студентите с различно образователно минало да запишат предварителни курсове по бизнес управление. Пример за гъвкавия подход на обучение в университета е и нашата мрежа от филиали из цяла Европа и Азия, с главни представителства в Испания, Швейцария и Германия. Всеки от филиалите следва една и съща учебна програма, по този начин насърчавайки студентите си да се възползват от този факт и да се прехвърлят от един в друг филиал.
Кандидатстването за обучение в шестседмичните интензивни летни програми на EU, стартиращи през юни и август, е отворено за студенти от България. Желаещите да опреснят своите знания по английски език и да натрупат ценен житейски опит от пребиваването в Испания, Швейцария или Германия, могат да запишат един или два семестъра в EU. Нашите програми са пригодени така, че да задоволят вашите нужди, позволявайки да запишете минимума или максимума от курсове, които желаете. Не се изискват предишни познания в сферата на бизнеса, тъй като нашите предварителни курсове поставят основите на бизнес управлението. Като допълнение, предлагаме курсове за напреднали в областта на бизнеса - за онези студенти, имащи предходни теоретични знания.
EU предлага на студентите прекрасната възможност да изградят солидна основа в сферата бизнес науките, едновременно с това опознавайки различните европейски култури. Нашата много специална интернационална атмосфера привлича студенти от целия свят, давайки шанс за приятелства между различни култури и незабравим образователен опит.”

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11