07 / 2008 - 23/07/2024 04:54

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

125
Англия – мистична и модерна

(Дата: 2008-09-25) || (Брой: 07 / 2008) || Автор: ДАРБИ Без съмнение нито колебания трябва да кажа, че Оксфорд е едно незабравимо приключение за мен. По принцип казват, че понякога не всичко може да се изрази с думи. Но тук мога да изразя своето впечатление само с една дума – “велико”. Да, Оксфорд и Англия като цяло са велик народ, велика нация, цивилизована държава. Друг свят, където духът на смелите и борещи се Толкинови герои се преплитат с академичната и романтична атмосфера на старите средновековни сгради и замъци на Оксфордския университет. Друг свят, по- красив, по-интелигентен и потънал в зеленина. Майката природа е прегърнала градчето с нежните си зелени обятия. Обхваща те спокойствие и силен стремеж да твориш и да навлезеш в света на елфи, джуджета, феи, рицари. Чистота и организация – изключителни.....

Пътуването мина спокойно. Приземихме се рано сутринта и без проблеми. Курсовете бяха също супер – хем приятни, хем полезни. Научих много нови думи, както си преговорих и граматиката. Преподавателите са хем мили и любезни, хем те учат с много добър методически подход. Сега просто знам какви са стратегиите за подготовка за изпит за английски сертификат.
 Мога и сам да се подготвя за Кеймбридж.

Намерих приятели от различни страни. Преди това съм пътувал до Малага, но в Англия е много по-хубаво от Испания. Освен това, не се запознах с толкова хора в Испания, както в Оксфорд.

Архитектурата, тази смесица от Викторианска и средновековна архитектура е изумителна. Имаше различни екскурзии до Лондон, великите и мистични келтски камъни на Стоунхендж- много интересно явление за хора, заинтересовани от древни култури. Много интересно.

Забелязва се разликата между Англия и континентална Европа. Лондон – център на света, в който идват различни хора от различни краища на света, е също изумително съчетание между средновековното и модерното. От лодката по време на круиза видяхме модерните бизнес сгради, но преди това съзряхме и замъците на Уенсминстърското абатство например. Лондон с право може да се нарече космополитен град. В него има всичко...

Купих си много полезни неща - особено книги и речници. Книжарниците са едни от най-очарователните места в Оксфорд. Те наистина допринасят до голяма степен за оформянето на академичния дух на града. Целият град е един зелен университет, в който преподавателите, както и повечето хора са естествени, спокойни и дружелюбно настроени – дори знаят как да се забавляват и да “дивеят”, както аз казвам. А, ето от кого трябва да взима пример нашето общество, за да се излекува!

Основен недостатък:

Наистина не ми беше лесно да си тръгна.
Почувствах се част от тази култура, англосаксонската или германската (Англия принадлежи към германската раса, както скандинавските страни, английският е език от германската група езици).


Като заключение ще добавя, че за мен това пътуване беше много голям “експириънс”, който промени мисленето ми. Едно чутовно приключение, което ми се иска да повтарям цял живот. Чувствам се преди всичко гражданин на Европа, достоен се чувствам. Знам, че не съм по-слаб, а напротив по-силен като човек. Знам, че мога да стана личност, полезна за света и за себе си.
Константин Колев - София175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11