09 / 2008 - 24/09/2022 20:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

141
За да откриеш красотата…

(Дата: 2008-12-15) || (Брой: 09 / 2008) || Автор: ДАРБИ 

 Всеки човек се нуждае от красота в живота си, а още повече от красота в работата си. През месец октомври 2008г. се проведе четвъртата сесия на специализирания курс Les Hautes Etudes du Gout, организиран от Le Cordon Bleu и L`Universite de Reims- Champagne- Ardenne. Консултантска къща за образование в чужбина е партньор на Le Cordon Bleu и благодарение на усилията на целия екип „Дарби”, тя успя да запише и изпрати на курса първият български представител, взел участие в него- г-жа Марияна Минчева. Тук ще прочетете интервю за нейните преживявания във Франция и повече информация за тази програма.

L`Universite de Reims- Champagne- Ardenne- Университетът в Реймс съществува в сегашния си вид едва от 30-тина години, но е наследник на вековни традиции. Днес усилията на неговия екип са насочени към бъдещето.

Le Cordon Bleu отваря вратите на първото си училище в Париж преди повече от век. Днес разполага с 30 училища в 15 държави. Неговото име е символ на качество, стил и престиж в кулинарията и хотелиерството.

Les Hautes Etudes du Gout е учебна програма с доказан успех.

Оригинална и интензивна, тя обхваща две седмици ( една седмица в Париж- в училището на Cordon Bleu и една седмица в Университета в Реймс- Champagne- Ardenne) и предлага на своите възпитаници обогатяване на компетентността им по отношение на цялостно разбиране за дегустация и гастрономията.

Учебно съдържание

Учебното съдържание покрива главните аспекти, отнасящи се до дегустацията, гастрономията и изкуството за подреждане на маса и позволява да се премине към по-конкретни области като икономика на хранителната консумация, сензорна невробиология, , връзката между хранене, култура и общество, история на кухнята и на гастрономията, изграждане на хранителни предпочитания, молекулярна гастрономия, развитие и тенденции в сектор "Изкуство за подреждане на маса", а също и магията на виното.

Насоченост на програмата

Les Hautes Etudes du Gout е насочена


към професионалисти от цял свят, чиято дейност изисква задълбочени познания и глобална визия за света на вкуса и гастрономията, както и към ученици, желаещи да изградят кариера в тези сектори, и към любители.

Диплома и сертификат

В края на сесията възпитаниците, които покрият изискуемото от изпита ниво, получават Университетска диплома за дегустация, гастрономия и изкуство за подреждане на маса, издавана от L`Universite de Reims- Champagne- Ardenne, както и международен сертификат от училище Le Cordon Bleu.

Г-жо Минчева, как научихте за курса?

С наи- голямо удоволствие ще отговоря на въпросите Ви. Давайки това интервю имам възможност да споделя с повече хора емоцията, която изживях във Франция. За курса научих от интернет в сайта на Българската асоциация на професионалните готвачи. Аз съм нейн член, както и на Евро -Ток България- организации, които усилено работят за здравословното хранене на българина и представянето на нашата кухня и талантливите български готвачи по цял свят.

Как успяхте да се запишете за него? Каква помощ получихте?

Свързах се с Консултанска къща за образование в чужбина DARBI приветливо бях изслушана от Ани Пълева. Във Франция наричах Едвиндж Сибил –мениджер на курса малката фея на приказката за Франция, а тук Ани Пълева е тази фея, която ми съдейства за обучението и винаги ще й казвам Благодаря. Не мога да пропусна да Благодаря и на целия екип на Консултанска къща DARBI. Благодаря, че Ви има да помагате на талантите да се усъвършенстват. Също така искам да изкажа благодарност и на моите шефове Пламен Полихронов и Светла Георгиева Илиева- фирма Поли –груп ЕООД, с пожелание хората като всички вас да стават все повече!

Какви емоции изпитвахте преди да заминете?

Съвсем чесно не мога да ги опиша с думи. Сбъдваше се една от многото ми мечти. От сърце желая на всеки да изживее такава емоция- зареждаща, съживяваща красотата.

Как Ви посрещнаха?

Посрещането във Франция - незабравимо приветливи,открити ,отзивчиви, културни, уважаващи всичко хора. Те и за това печелят. Направиха парти, на което всеки се представи и получи ученически пособия. Бяхме 24 студента от Бразилия, Франция, Ирландия, Австралия, Кувейт, Израел, Италия, USA, Мексико, България, Испания, Канада.

Разкажете ни за курса- какво научихте там?

Много голямо съкровище донесох със себе си. Най- вече да обичам професията, още повече да уважавам таланта си, да накарам всеки да се чуства значим и специален и, ако мога, да му предложа от френския финес. Мога да говоря до безкрайност за Франция.

Как протече Вашият изпит?

Първо мина практиката, а след това теорията. Не беше лесно- Историята на сервирането и гастрономията от вековете, Магическото мислене на виното, Молекулярна гастрономия, История на Шампаниадата през 18 век, Значението на маркетинга в гастрономията, Производство и характеристика на пивото и съчетанието с храната, Историята на кафето и какаото, Производство на шоколад, Здравословното детско хранене, но се представих достойно. Догодина ще има още един курс, на който вече съм поканена да участвам.

Намерихте ли нови приятели?

Имам по-цял свят приятели, аз и преди това имах, но сега- още повече. Това е много хубаво, бих казала, че съм щастлива, че се запознах с тях.

Как се оценява тази престижна диплома в България?

 Какви са Вашите планове?

Истинската ми цел е това, което зная и умея, да мога да го предам и оставя на децата си, за да остане във времето пътека изпълнена с красота и финес . Напълно съм искрена- така чуствам професията си. Искам да помоля всеки, който прочете статията, да вземе капчица любов и да я пренася във всичко хубаво, което прави. Така любовта ще стане по-голяма и ще печелим като французите. Сърдечни поздрави Марияна Минчева!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11