03 / 2009 - 28/01/2023 05:17

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

174
За да достигнем до всички…

(Дата: 2009-03-20) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИПрез м. февруари 2009г. Консултантска къща за образование в чужбина откри свой офис в гр. Кюстендил. Бихте казали, че тази новина вече е остаряла, но ние отново ще спрем вниманието Ви на нея. Откриването на офис в един от не особено големите и средищни градове на България показва реализирането на нов тип мислене. До този момент сме свидетели на търговски оправданата политика на фирмите да откриват офиси само в най-големите градове. Жителите на по-малките градове да се оправят сами-всеки според възможностите си. За първи път виждаме как мисълта е насочена не към ползата за конкретната фирма, а към ползата за подрастващите, които ще могат да получат професионална информация на място-без допълнителни разходи. Може би вече е дошло времето да се положи усилие да се достигне до всички, които са заинтересовани.
Офисът на Консултантска къща „Дарби” се намира в най-голямото и престижно читалище на гр.Кюстендил-„Братство”, с адрес ул.”Отец Паисий” №11. Целта, която си поставят организаторите е да предоставят информация на място, да се осъществи пряк контакт със заинтересованите от образование в чужбина, да се предоставят материали на Консултантската къща. Отриването на офиса е поредната стъпка към осъществяване мисията на „Дарби”-да се положат всички усилия за реализация на младите хора, за осъществяване на техните проекти за бъдещето. През годините консултантите на „Дарби” са доказали своя професионализъм и са помогнали на много български деца да осъществят мечтите си. Техният стремеж е да достигнат до повече хора, да достигнат до всички.
Разбира се, събитието предизвика отзиви в гр.Кюстендил и ние ще направим Ваше достояние статията на Влади Василева, която го отразява.

Консултантска къща за образование откри офис в Кюстендил

Консултантска къща „ДАРБИ” гр. София откри офиса си в Кюстендил в съботния ден, като щандовете бяха разположени в голямата зала на централното кюстендилско читалище „Братство” на партерния етаж. Откриването на офиса в града под Хисарлъка бе придружено с провеждането на традиционната национална викторина „Образование на бъдещето”. Консултантска къща за образование в чужбина „ДАРБИ” за шеста поредна година дава поле за изява на българските ученици от цялата страна. По време на европейското изложение 2009 под надслов „Отворени врати за образование в чужбина” консултантската къща представи различни образователни програми за всички възрасти. Бяха представени престижни университети и колежи от Европа и Америка – бакалавърски и магистърски програми, ориентация, интервюта, кредитиране и стипендии. Също така и елитни средни бординг училища в Англия, Швейцария, Австрия и др., конкурси за стипендии, интервюта за прием и езикови ваканции лято 2009 – Езикови центрове от цял свят. Целия екип на консултантска къща „ДАРБИ” работи вече 12 години в консултирането и подпомагането на младите хора и техните родители да поемат най-верния път за тяхното развитие както у нас, така и в чужбина. „Ние предлагаме цялото разнообразие от образователни програми възможни в чужбина като започнем от езикови програми, тъй като за да може един млад човек да учи в чужбина той трябва да знае  много езици и най-важно е да знае езика на страната, в която ще учи. Така, че първото условие за желаещите да се обучават навън е да научат език на сертификатно ниво, а това разбира се става с годините няма как да стане веднага и затова подготовката трябва да започне по отрано. Ето защо когато се срещнем с родителя започване да обучаваме децата поетапно първо у нас, за да могат те след това отивайки в чужбина  да комуникират свободно и да навлязат в културата на съответния език, а след това връщайки се да бъдат мотивирани все повече да учат. След това идва решението на родителите разбира се дали да изпратят децата си да завършат средно образование в Европа и това е един много важен момент в живота на цялото семейство. Преди интереса към средното образование в Америка беше по-голям, сега родителите предпочитат децата им да бъдат по - близо и избират училища в Англия, Швейцария, Италия, и др. По отношение на висшето образование се предпочитат висши учебни заведения във Великобритания, Холандия, Дания, където изключително много се инвестира в сферата на висшето образование. Като цяло мога да кажа, че има много предимства това, че сме в Европа. Света се развива глобално и ние трябва да го ползваме” каза специално за „Н” Бистра Илиева – управител на консултантска къща за образование „ДАРБИ”.  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11