04 / 2009 - 23/07/2024 05:01

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

176
Иди и виж

(Дата: 2009-04-17) || (Брой: 04 / 2009) || Автор: ДАРБИВинаги, когато избираме учебно заведение (било то средно или висше), ние се ръководим не само от нашите желания, а и от това какво ни казват околните-роднини, приятели, консултанти. Така крайният избор оставя в нас лек привкус на несигурност-сякаш играта на “Сляпа баба” продължава. Разбира се бихме могли да получим наистина реална представа за учебното заведение, което сме избрали, едва когато започнем да учим в него. Но дали не можем да направим още нещо, за да се чувстваме по-спокойни, по-уверени, че сме избрали най-доброто от себе си?
През тази пролет Консултантска къща “Дарби предложи такава възможност, за някои от своите доверители. Някои вече се възползваха от нея, на други това все още предстои.
Нашите редовни читатели вече са запознати с новината, че британското средно бординг училище Brooke House College  и Футболната му Академия обявяват една 100% стипендия за добре подготвен и отлично владеещ футболните умения ученик.  Тази стипендия вече има своята история. През миналата година тя беше спечелена от Маргарит Георгиев. За записалите се през тази година за участие в конкурса 24 деца големият ден все още предстои. Някои от тях, обаче, имаха възможност да посетят колежа през пролетната ваканция и да придобият лични преки впечатления. Ето и техните мисли, споделени непосредствено след завръщането им в България.

Румен Руменов Даскалов на 16г. от 127 СОУ “Иван Ник. Денкоглу”, който тренира футбол от първи клас-първоначално в училищния отбор на Италианския лицей в София, а от 2003г.във ФК “Септември”:
-Научих за стипендията от спортно предаване на “Дарик” радио и реших да посетя изложението на “Дарби” в хотел “Радисън”, за да получа повече информация. Реших да се възползвам от предложението и да замина за Англия. Две седмици преди тръгването бях много притеснен, защото за мен Великобритания е мечта, да която се га можех да се докосна поне за малко. Исках да се  представя добре, да оставя добро впечатление. Консултантите на “Дарби” много ми помогнаха-подготвиха ни какво да очекваме, какво да носим със себе си, поддържаме постоянен контакт с г-жа Христова. В самолета се притесних, че няма да разбирам какво ми говорят, а уча английски от първи клас, но мисля, че се справих с тази задача. На летището имахме малък пролем, но представителите на Колежа се свързаха с нас и го решиха.. Когато за първи път зърнах Колежа бях впечатлен от базата, от игрищата- съвсем друго ниво, а и общежитието няма нищо общо с българското-уютно, приятно. Там се срещнах с мой познат-Георги, който вече е ученик на Колежа и той ми помогна да се осъзная къде съм.Разказа ми подробно за живота там. Тренировките не са по-специални от тези тук, но базата и отношението на треньорите са много по-добри. Присъствах и на един учебен час. Преподавателят беше много дружелюбен, отдели ми достатъчно внимание, за да отговори на въпросите ми. Предстои ми да участвам в подбора през м.юни, когато треньорът и треньорът на вратарите ще дойдат в България, за да ни наблюдават как играем и тогава един от нас ще спечели стипендията. Сега мечтата ми изглежда по-близка.

Ангел Димитров Симбаев на 13г., ученик в 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов”:
-Тренирам от първи клас-пълвоначално в ЦСКА, а после в “Академик”. За стипендията научих от медиите и посетих “Отворените врати” на “Дарби”, Преди тръгването бях много изнервен-не ми се искаше да летя (за първи път ми беше). После огромно впечатление ми направи летището-много е голямо. Що се отнася до Колежа-там има всичко-базата е чудесна, със съвременно оборудване; треньорите са млади, но взискателни; преподавателите- учтиви.Направиха ми впечатление отношенията в отбора-всички си помагат. Искам да уча там.

Кристиан Валериев Ангелов на 15г., ученик от 9 ФЕГ “Антоан дьо Ламартин”, тренира футбол от втори клас-първоначално в ЦСКА, после в Академик:
-И аз научих от медиите и получих повече информация на изложението впоследствие проведох и консултации с г-жа Христова, която ме насочи към курс по английски език в “Дарби Колидж”, от който съм много доволен. Преди тръгването се притеснявах от контузията, която имах-дали ще отшуми напълно. Очаквах с нетърпение заминаването. Бях се запознал с Колежа чрез сайта му в Интернет и дори имах план какво да правя във Великобритания. След като се реши проблемът на летището първото , което ме впечатли беше обратното движение и доброто упътване на самото летище. След дългия път бяхме доста уморени, но все пак прецених, че всичко в Brooke House College е като на снимките-хубави стаи, бани-дори по-добро от очакваното. Игрищата много ми харесаха-имат всичко. Всеки треньор се грижи за децата. Не правят нищо повече от нас, но са по-здрави физически, играят по-различно. Запознах се с един нигерийски ученик-много техничен. Престоят там ми хареса. Надявам се да уча в Brooke House College.
Смятам, че се уверихте сами кава увереност блика от думите на тези момчета. Макар и за кратко те са се докоснали до света, към който искат да принадлежат и вече са по-сигурни в решението си.

Консултантска къща “Дарби” предлага подобна възможност и за тези, които търсят своето висше учебно заведение в областта на модния дизайн.Вие можете да посетите Милано-модната столица на Италия и нейната модна Академия „Up to Date”. Датата на тръгване е 24.април. Свързахме се за кратко интервю с нейния  executive manager г-н Вито ди Дио:
-Кои са нещата, които отличават UPTODATE от другите модни академии?
-Модната академия UPTODATE е уникална в света на модните академии с това, че е основана на базата на нова формула, включваща в себе си креативност, професионализъм и стремеж към откриване на въвеждане на нови тенденции.
Екипът на академията  е изцяло посветен на това да предостави на студентите най-високо ниво на технически познания и да ги насочи към развитие на междуличностните умения, за да осигури успеха им в света на модата и красотата. Стилисти, гримьори, фризьори, фотографи, имидж консултанти, личен асистент при покупки и други професионалисти са сред най-добрите специалисти в днешния моден свят и те разделят своето време между преподаването и своята работа. Нашите основни усилия са насочени към създаването на подходяща работна и учебна среда чрез:
·        Малки учебни групи (максимум 10 студента), което гарантира индивидуално внимание към всеки един.
·        Организиране на снимачни дни, за да се затвърдят натрупаните до момента знания, развитата креативност и създаването на собственото им портфолио.
·        Курсовете, които се предлагат на английски и италиански език правят международна средата в Академията.
·        Курсове изготвени според последните модни тенденции.
·        Работния отдел предлага на студентите професионална ориентация, за по-лесно и стартово навлизане на пазара на труда.
·        Краткосрочни курсове с висока степен на специализация за квалификация на професионалисти в модната система.
·        Образователните дейности включват както теоретична така и практическа част, което гарантира подготовка на 360 градуса.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11