06 / 2009 - 24/09/2022 20:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

194
Първа крачка към Английската висша лига /Инициативата/

(Дата: 2009-06-17) || (Брой: 06 / 2009) || Автор: ДАРБИ
Благодарение на активността на Консултантска къща  за образование в чужбина “Дарби” за втора година се провежда конкурс за млади футболни таланти, мотивирани от възможността да получи пълна стипендия за обучение във Великобритания и да направят първата си крачка към английската висша футболна лига- мечта на всеки футболист. Тази инициатива на “Дарби” стана възможна благодарение на съвместната работа с Brooke House College- партньор на “Дарби”, който от години предлага академични стипендии за български ученици.

Brooke House College е международен бординг колеж за средно образование, създаден преди 40 години. В него се обучават ученици от 14 до 19 годишна възраст от различни части на света. Около 10% от тях са англичани.

Brooke House College се намира в малкия английски град Market Harborough, разположен на час път с влак северно от Лондон и на час и половина от Heathrow с кола.

Колежът разполага с три отлично оборудвани лаборатории за практическа работа,   компютърна зала,  отлично оборудвано арт студио и библиотека.

Настаняването на учениците е  в пет много добре оборудвани сгради. Момичетата и момчетата живеят  в стаи с едно,  две или три легла. Във всяка от сградите има всекидневна с телевизор и видео. Мястото за срещи на учениците е така наречената Games Room, която разполага с басейн, маса за тенис, сателитна телевизия и игри.

Brooke House College остава отворен по време на  всички ваканции през учебната година и учениците могат да останат, ако желаят да не се прибират по домовете си.

За учебната 2009/2010г. Brooke House College съвместно с „Дарби” отново организираха конкурс  за академични стипендии. В него се включиха 15 български ученици, които се явиха на изпит по английски език и изпит по математика или логически тест. След лично интервю на всеки ученик с директора на Brooke House College Mr. Giles Williams бяха оповестени резултатите от конкурса:

           -10% академична стипендия получават Борис Ганев и Оля Спиридонова 
           -15 % стипендия- Игнат Байкушев, Михаил Стефанов и Румен Даскалов 
           -20% стипендия-Теди Явашев
           -25% стипендия -Анася-Михаела Стоянова, Георги Миков, Савина Алексиева, Димитър Тасков и Георги Николов
           -33% стипендия-Павел Кунов
           -40% стипендия- Кристиян Илиев
           -50 % стипендия- Валентин Иванов.

Желаем на всички тях успех през новата учебна година.

Освен обучение, на учениците се предоставят възможности различни спортни и социални дейности.

Към колежа беше създадена Футболна Академия, която дава възможност за развитие на млади таланти от целия свят, включително и от България.

Академията  е  регистрирана  в  английската  професионална  футболна  асоциация  и  провежда  приятелски  мачове  с  отбори  от  Първа  и  Шампионската  футболна  лига. Предлагат  се  съвсем  нови  технически  условия  за  тренировки. Академията се  спонсорира  и  от  големия спортен  концерн „ Adidas”. Изпитните  футболни  мачове се  наблюдават  от  агенти  на  футболните  лиги  в  Англия. Всички  треньори  на  Академията  са  асоциирани  към  футболната  асоциация – ниво 1 на  UEFA. 

Сутрешните занимания в колежа са изцяло с футболна насоченост – тренировки, обсъждане на футболна тактика и занимания за физическа издръжливост. Следобед са часовете по общообразователна подготовка.

Настаняването  е  в  общежитие  с  пълен пансион. Колежът  се  грижи  за  учащите  се  чрез  своите  треньори, преподаватели, възпитатели  и  поддържа  постоянна връзка  с  родителите.


 

През лятото на  2008г.  Brooke House College, със съдействието на Консултантска къща за образование в чужбина “Дарби” обяви  пред  български  младежи  и  треньори  записвания  за футболната  академия  на  колежа. Тази инициатива получи подкрепата и на Българската Професионална Футболна Лига.

Целта  на  академията е да подбере  най-добрите  и  да  им  даде  възможност  да   развият   потенциала  си. Младите  таланти  тренират  най-популярния спорт  в професионална  среда  и  са подпомагани да изграждят международни  контакти.

            Още през есента на 2008г. Brooke House College  обяви  , че ще поднови предложението си за 100% стипендия  за  ученици  с  изявени  футболни  умения и за следващата учебна  2009/2010 г.

Повече от 20 деца от Бургас, Варна, София, Благоевград и други големи градове участваха в предварително анонсирания конкурс, а  някои от тях успяха и да посетят колежа през пролетната ваканция, за да придобият лични впечатления от условията там.

Конкурсът се проведе на стадиона на Националната спортна академия. В продължение на три дни- от 8 до 11 юни- младите таланти бяха наблюдавани от професионалните треньори на футболната академия на средното училище, Ben Watts и Luke Maher, от представители на Българската професионална футболна лига и консултанти на Дарби.

Кандидатите показаха възможностите си както на терена, така и в лични интервюта с директора на Brooke House College, Mr. Giles Williams.

След дълго обсъждане на спортните способности и на познанията по английски език, представителите на Brooke House College, спряха своя избор на Николай Щерев.

Николай е вторият, който печели 100% футболна стипендия. Той е на 17г., ученик от 21 СОУ в квартал Лозенец и тренира в отбора на Витоша – Бистрица, като халф и дясно крило.

Николай впечатли двамата треньори с изключителната си техника и характер, с хъса си за игра и демонстрираното желание за развитие. От все сърце му пожелаваме успех, а догодина, вярваме, конкурсът ще привлече още по-голям брой желаещи.

 

За повече информация:
Консултантска къща за образование в чужбина Дарби
Ул.Алабин 2, София
Тел: 02 988 03 40; e – mail eshsa@einet.bg
Ул. Добри Чинтулов 14, Варна
Тел: 052 63 20 01: e – mail: officevarna@darbi.eu
www.darbi.eu

 

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11